EU EU
Sveti Duh 64, 10000 Zagreb, Republika Hrvatska

Online radionice

Pozivi na online radionice

Online radionice za hrvatsku akademsku i znanstvenu zajednicu u 2022. godini

Pozivamo vas na online radionicu izdavača Bentham Science  „Publishing and Journal Selection to Maximize Your Career Potential „ koja će se održati u srijedu, 9. ožujka 2022. god. od 10 do 11 sati.

Cilj radionice je upoznati sudionike s dostupnim sadržajima na novoj platformi, predstaviti praktične savjete o odabiru časopisa za objavu radova, iskustva s tzv. predatorskim časopisima i podijeliti druge korisne informacije.

Prijaviti se možete ovdje

Online radionice za hrvatsku akademsku i znanstvenu zajednicu u 2021. godini

  • Izdavač Elsevier održat će niz online radionica od listopada do prosinca 2021. godine o korištenju i značajkama Scopusa, platforme SciVal, ScienceDirect, pretraživanju i korištenju literature, odabiru relevantnih časopisa za objavu radova i drugo. Raspored održavanja online radionica na hrvatskom i engleskom jeziku, snimke prethodnih radionica te poveznice za prijavu sudjelovanja možete pronaći ovdje.
  •  Izdavač Wiley održat će niz online radionica od listopada do prosinca 2021. godine o korištenju i pretraživanju platforme Wiley Online Library, praktičnom pronalasku relevantnih časopisa, objavi radova u znanstvenim časopisima i drugo. Raspored održavanja online radionica, snimke prethodnih radionica te poveznice za prijavu sudjelovanja možete pronaći ovdje.
  •  Pozivamo vas na online radionice o korištenju i mogućnostima Ovid platforme. Raspored održavanja online radionica i obrazac za prijavu pronađite ovdje.

Online radionice u 2020. godini

Pozivamo vas na online radionicu pod nazivom Step-by-step Guide on How to Prepare a Successful Paper koju će održati dr. Nabil Khelifi (Senior Editor, Springer Nature),  10. prosinca 2020. godine  u  11 sati. Prijavite se ovdje.

Tvrtka Elsevier će tijekom studenoga i prosinca 2020. godine održati niz online radionica namijenjenih hrvatskoj akademskoj i znanstvenoj zajednici. Online radionice su besplatne i održavaju se na hrvatskom jeziku. Pročitaj više

  •  Pozivamo vas na online radionice o objavljivanju radova u znanstvenim časopisima i objavljivanju radova u otvorenom pristupu koje će održati djelatnice Wileya  Alice Wood (Publisher, Open Research) i Sheridan Willis (Open Access Manager), prema sljedećem rasporedu:

How to get published in Academic Journals – 27. listopada 2020. godine u 10 sati. Prijavite se ovdje.

How to get published: Open Access – 29. listopada 2020. godine u 10 sati. Prijavite se ovdjePročitaj više

  • Pozivamo vas na online radionicu pod nazivom Open science and the reward system: how can they be aligned koju će održati Elsevier, 2. srpnja 2020. godine u 15 sati. Pročitaj više
  •  Pozivamo vas na online radionicu o bazi AccessMedicine (probni pristup u našoj ustanovi) koji će održati  McGraw-Hill, 19. svibnja 2020. godine u 10 sati i 30 minuta.

https://mheducation.webex.com/mheducation/j.php?MTID=m11efa623df565996050c4af22ebe7f11

  • Pozivamo vas na online radionice o korištenju platforme Web of Science koje će održati Clarivate Analytics prema sljedećem rasporedu:

Uncover full potential of Web of Science – 19. svibnja 2020. godine u 10 sati (Zagreb)

Journal and Highly Cited Data – 20. svibnja 2020. godine u 10 sati (Zagreb)

New features in Web of Science  – 26. svibnja 2020. godine u 10 sati (Zagreb)

Za sva pitanja vezana uz navedene online radionice  možete se javiti u našu Knjižnicu.

  •  Pozivamo vas na online radionicu o objavljivanju znanstvenih radova u otvorenom pristupu koju će održati Cambridge University Press, 4. ožujka 2020. godine od 11, 15 do 12, 00 sati. Online radionica  je prvenstveno namijenjena autorima koji objavljuju ili će tek objavljivati radove u otvorenom pristupu. Svi zainteresirani mogu se prijaviti ispunjavanjem obrasca za prijavu.
Skip to content