EU EU
Sveti Duh 64, 10000 Zagreb, Republika Hrvatska

Kontakt i opći podaci

Opći podaci

Gdje smo

Sveti Duh 64
10000 Zagreb
Republika Hrvatska

IBAN:                HR6724020061100953187 ERSTE&STEIERMÄRKISCHE BANK d.d.

SWIFT/BIC:    ESBCHR22

OIB: 65119154523

Klinička bolnica “Sveti Duh” u vlasništvu je Republike Hrvatske. Bolnica je smještena na adresi Sveti Duh 64. Od svih bolnica u Republici Hrvatskoj bolnica “Sveti Duh” je najstarija.

Počela je s radom 1804. godine, te ima neprekinutu tradiciju. Danas Bolnica sudjeluje u mreži zdravstvene zaštite, s 484 bolesnička kreveta za odrasle, 100 kreveta dnevne bolnice, 70 kreveta za novorođenčad, 24 operacijske sale te s ukupnim kapacitetima specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite i specijalističke dijagnostike, koju čini oko 120 ambulanti i dijagnostičkih službi. Ukupne kapacitete stacionarne i specijalističke ambulantne zdravstvene zaštite Bolnica ugovara s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje čime je uključena u hitno i redovito zbrinjavanje oko 250 000 građana Republike Hrvatske, u skladu s važećim standardima, normativima i pravilima zdravstvene struke.

Bolnica je organizirana kao jedinstvena tehnološka cjelina koju čini 9 stacionarnih djelatnosti i 16 specijalističko-konzilijarnih i dijagnostičkih djelatnosti organiziranih u 7 klinika i 8 zavoda i Središnji hitni prijam. Klinike i zavodi Bolnice nominalno su organizirani sukladno važećoj nomenklaturi djelatnosti bolničke i specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite i specijalističke dijagnostike.

Klinička bolnica “Sveti Duh” članica je CARNet-a u sustavu znanosti i visoke naobrazbe u statusu dodatna CARNet lokacija a s klinikama, zavodima i referalnim centrima nastavna je baza Medicinskog fakulteta Sveučilišta u ZagrebuMedicinskog fakulteta Sveučilišta u Osijeku URL: http://www.mefos.unios.hr], Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu te, u okviru međunarodne suradnje, Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Zainteresirani mogu pogledati i normativne akte naše bolnice na sljedećoj poveznici: Normativni akti

 

Klinička bolnica “Sveti Duh” nalazi se na Črnomercu u ulici Sveti Duh 64. Ulica Sveti Duh nastavlja se sa juga na Selsku ulicu koja je dvosmjerna, a sa sjevera na cestu Šestinski dol, križa Ilicu, koja je jednosmjerna iz pravca centra prema zapadu, te ulicu baruna Filipovića, koja je jednosmjerna u pravcu centra.

DOLAZAK JAVNIM GRADSKIM PRIJEVOZOM

DOLAZAK JAVNIM GRADSKIM PRIJEVOZOM

Od Ilice, u kojoj su tramvajska stajališta linjia 11, 6 i 2, uspinjući se ulicom Svetog Duha pokraj Osnovne škole “Pavleka Miškine” i crkve Svetog Antuna Padovanskoga za petnaestak minuta dolazi se do bolnice. Umjesto uspinjanja pješice moguće je koristiti autobus linije 128 u smjeru Lukšića (početno stajalište na Črnomercu, kod okretišta tramvaja) i sići na prvoj autobusnoj stanici (u Krčelićevoj ulici).

 • iz smjera Črnomerca:
  tramvajskom linijom broj 11, 6, 2 u smjeru Centra, sići na stajalištu Sveti Duh (pješice)
  ili na okretištu Črnomerec ući u autobus linije 128 u smjeru Lukšića i sići na prvoj autobusnoj stanici (Krčelićeva ulica)
 • iz smjera Dubrave:
  tramvajskom linijom broj 11 u smjeru Črnomerca, sići na stajalištu Sveti Duh (pješice) ili na okretištu Črnomerec (autobus)
 • sa Trga Bana Jelačića:
  tramvajskom linijom broj 11 ili 6 u smjeru Črnomerca, sići na stajalištu Sveti Duh (pješice) ili na okretištu Črnomerec (autobus)
 • sa Autobusnog kolodvora:
  tramvajskom linijom broj 2 ili 6 u smjeru Črnomerca, sići na stajalištu Sveti Duh (pješice) ili na okretištu Črnomerec (autobus)
 • sa Glavnog kolodvora (željezničkog):
  tramvajskom linijom broj 2 ili 6 u smjeru Črnomerca, sići na stajalištu Sveti Duh (pješice) ili na okretištu Črnomerec (autobus)
 • iz Novog Zagreba:
  tramvajskom linijom broj 6 u smjeru Črnomerca, sići na stajalištu Sveti Duh (pješice) ili na okretištu Črnomerec (autobus)
  ili autobusnom linijom broj 109 iz Dugava u smjeru Črnomerca te sići na stajalištu Sveti Duh
 • iz smjera Žitnjaka:
  tramvajskom linijom broj 2 u smjeru Črnomerca, sići na stajalištu Sveti Duh (pješice) ili na okretištu Črnomerec (autobus)
 • iz smjera Borongaja:
  tramvajskom linijom broj 9 u smjeru Ljubljanice, presjesti na Glavnom kolodvoru (željezničkom) na tramvajsku liniju broj 2 u smjeru Črnomerca
  ili tramvajskom linijom broj 1 u smjeru Zapadnog kolodvora ili tramvajskom linijom broj 17 u smjeru Prečkog, presjesti na Trgu Bana Jelačića na tramvajsku liniju broj 11 u smjeru Črnomerca, te sići na stajalištu Sveti Duh (pješice) ili na okretištu Črnomerec (autobus)
 • iz smjera Trešnjevke:
  tramvajskom linijom broj 12 u smjeru Dubrave, sići na stajališu u Frankopanskoj ulici i na stajalištu u Ilici presjesti na tramvajsku liniju broj 11 ili 6 u smjeru Črnomerca, te sići na stajalištu Sveti Duh (pješice) ili na okretištu Črnomerec (autobus)
 • iz smjera Prečkog i Jaruna:
  tramvajskom linijom broj 17 u smjeru Borongaja, sići na stajališu u Frankopanskoj ulici i na stajalištu u Ilici presjesti na tramvajsku liniju broj 11 ili 6 u smjeru Črnomerca, te sići na stajalištu Sveti Duh (pješice) ili na okretištu Črnomerec (autobus)red vožnje: http://www.zet.hr

DOLAZAK OSOBNIM VOZILOM

DOLAZAK OSOBNIM VOZILOM

 • iz smjera zapada:
  Alejom Bologne, nastavite Ilicom do Ciglane u Kustošiji, gdje uz obavezan znak skretanja udesno skrenite u Zagrebačku ulicu, te na prvome semaforu lijevo u ulicu Prilaz baruna Filipovića; na drugom semaforu skrenite lijevo u Selsku ulicu, prijeđite prvi semafor i križanje s Ilicom te ulicom Sveti Duh, preko kružnog toka, desno na obilaznicu oko bolnice uz brijeg ulicom Dunjevac te lijevo do ulaza u bolnicu
 • iz smjera sjevera i Šestinskog vrha:
  cestom Bijenik, prođete križanje sa Krčelićevom ulicom (desno) i bolnica je lijevo
 • iz centra:
  Ilicom do križanja sa ulicom Sveti Duh, gdje skrenite na semaforu desno, zatim ravno preko kružnog toka zatim na obilaznicu oko bolnice uz brijeg ulicom Dunjevac te lijevo do ulaza u bolnicu
 • iz Novog Zagreba ili Ljubljanske avenije:
  Selskom ulicom, prijeđite prvi semafor i križanje s Ilicom te ulicom Sveti Duh, njome ravno preko kružnog toka uz brijeg ulicom Dunjevac te lijevo do ulaza u bolnicu

Skip to content