EU EU
Sveti Duh 64, 10000 Zagreb, Republika Hrvatska

Probni pristupi

Probni pristupI e – izvorima

Probni pristupi e-izvorima u 2023. godini

Probni pristup i održavanje radionice ScienceDirect eBooks 23.10. do 17.11.2023

Probni pristupi e-izvorima u 2022. godini

Izdavač Bentham Science produžio je hrvatskoj akademskoj i znanstvenoj zajednici probni pristup na svoje e-knjige i e-časopise do 31.7.2022. godine.

Otvoren probni pristup zbirkama e-knjiga i e-časopisa izdavača Bentham Science do 31. ožujka 2022. godine. 

Zbirka e-knjiga sadrži 950 multidisciplinarnih naslova uključujući priručnike, monografije i udžbenike.

Zbirka e-časopisa sadrži 120 naslova iz područja prirodnih i tehničkih znanosti te područja biomedicine. Zbirkama možete pristupiti izravno s bolničkih računala. 

Probni pristupi e-izvorima u 2021. godini

 • Obavještavamo vas da je izdavač Elsevier do 6. kolovoza 2021. godine za hrvatsku znanstvenu i akademsku zajednicu omogućio probni pristup na zbirku recenziranih znanstvenih časopisa na području biomedicine i zdravstva Lancet.
 • Obavještavamo vas da je izdavač Taylor & Francis otvorio probni pristup na zbirku Expert Collection koja sadrži 28 recenziranih časopisa obuhvaćenih u dva niza: Expert Opinion i Expert Review. Zbirka biomedicinskih časopisa dostupna je do 14. siječnja 2021. godine. Pristup na platformu Taylor & Francis moguće je ostvariti odabirom proxy servera na glavnom izborniku Portala e-izvori i unosom AAI korisničkih podataka.

Probni pristupi e-izvorima u 2020. godini

 • Obavještavamo vas da je Taylor & Francis  do 30. lipnja 2020.  godine za hrvatsku znanstvenu i akademsku zajednicu otvorio probni pristup na zbirku od 120.000 e-knjiga koje obuhvaćaju sva područja znanosti. Zbirka je dostupna odabirom proxy servera  na glavnom izborniku Portala e-izvori i unosom AAI korisničkih podataka. Za sva pitanja vezana uz otvaranje AAI računa javite se u naš Odjel za informatičku tehnologiju.

Obavještavamo vas da je američka tvrtka McGraw-Hill od 1. 5. 2020. do 1. 7. 2020. godine otvorila probni pristup za hrvatsku znanstvenu i akademsku zajednicu na svoje baze podataka:

 • Access Medicine  https://accessmedicine.mhmedical.com/ Sadrži više od 130 udžbenika, 900 kliničkih slučajeva, 1.000 videozapisa i
  11.000 pitanja i odgovora namijenjenih studentima medicine i djelatnicima u sustavu biomedicine i zdravstva.
 • Access Physiotherapy  https://accessphysiotherapy.mhmedical.com/ Sadrži udžbenike, videozapise o postupcima i vježbama, galerije slika i
  alate za samoprocijenu namijenjene studentima i djelatnicima na području fizioterapije.

U gornjem desnom kutu kliknite na Sing In i unesite korisničke podatke koje ćete dobiti u našoj Knjižnici.

 

Obavještavamo vas da je tvrtka EBSCO information services otvorila probni pristupe na baze podataka DynaMed,  MEDLINE Complete  i Harvard Business Review E-Books za hrvatsku akademsku i znanstvenu zajednicu.

DynaMed baza podataka sadrži aktualnu znanstvenu literaturu, smjernice kliničke prakse te istraživanja temeljena na dokazima na području biomedicine. Probni pristup dostupan je do 30. travnja 2020.

MEDLINE Complete baza podataka s cjelovitim tekstom uključuje više od 2.200 časopisa na području biomedicine i zdravstva, a dostupan je sadržaj od 1916. godine do danas. Namijenjena je liječnicima, medicinskim sestrama i drugim zdravstvenim djelatnicima i znanstvenicima. Probni pristup dostupan je do 30. travnja 2020. godine.

Harvard Business Review E-Books zbirka sadrži više od 600 e-knjiga  i 150 članaka u kompilaciji HBR Classics u okviru područja ekonomije i poslovanja. Probni pristup dostupan je do 31. svibnja 2020. godine.

 • Otvoren probni pristup na bazu podataka Global Infectious Diseases and Epidemiology Online Network (GIDEON) do 17. svibnja 2020. godine.

S obzirom na trenutačne okolnosti i epidemiju bolesti COVID-19, za hrvatsku znanstvenu i akademsku zajednicu otvoren je probni pristup na bazu podataka Global Infectious Diseases and Epidemiology Online Network (GIDEON). Korisničke podatke za pristup bazi podataka možete dobiti u Knjižnici. Informacije o ovoj bazi možete preuzeti ovdje, a video upute za ciljano pretraživanje informacija o bolesti COVID-19 možete pronaći ovdje.

Probni pristupi e-izvorima u 2019. godini

 • Obavještavamo vas da je Elsevier otvorio probni pristup svojoj bazi podataka Clinical Key do 7. prosinca 2019. godine.

Klinička baza sadrži više od 600 elektroničkih časopisa i više od 1.000 elektroničkih knjiga izdavača Elsevier te mnogo dodatnog slikovnog, multimedijskog i edukativnog sadržaja. Cjelovitim tekstovima moguće je pristupiti izravno s bolničkih računa pretraživanjem u sučelju ClinicalKey.

Skip to content