EU EU
Sveti Duh 64, 10000 Zagreb, Republika Hrvatska
dani-otvorenih-vrata-klinike-za-ocne-bolesti-kbsd-2021

 

Po prvi puta u povijesti hrvatske oftalmologije održani su virtualni Dani otvorenih vrata Klinike za očne bolesti Kliničke bolnice “Sveti Duh”, od 24.- 28. svibnja 2021.

Tijekom pet dana kroz 20 sati predavanja, predstavljena je ekspertiza Klinike koju je pratilo više od 600 oftalmologa iz cijeloga svijeta. SAD, Njemačka, Velika Britanija, Francuska, Austrija, Slovenija, BiH, Srbija, Makedonija, Grčka, Švedska, Nizozemska, Belgija, Crna Gora, Poljska, Švicarska, Azerbajdžan samo su neke od zemalja sudionika. Također je i službenu web stranicu Klinike www.uni-eye-kbsd.com posjetilo više od 4000 ljudi tijekom trajanja navedenog događaja.

Posebna zahvalnost upućena je predstojniku prof. dr. sc. Mladenu Bušiću, prim. dr. med. na svemu što omogućuje Klinici za očne bolesti Kliničke bolnice “Sveti Duh” tijekom desetljeća i pol vodstva u smislu tehnoloških, dijagnostičkih i terapijskih mogućnosti te edukacija na prestižnim ustanovama u cijelom svijetu. Posebna zahvala i našem šefu specijalizata oftalmologije i optometrije Leonu Markoviću, dr. med. koji je u tehnološkom smislu iznio Dane otvorenih vrata te osigurao vrhunsku kvalitetu slike i tona na profesionalnoj razini.

Zahvaljujemo predavačima i svim djelatnicima Klinike, promotorima koji su podupirali Dane otvorenih vrata Klinike za očne bolesti Kliničke bolnice “Sveti Duh”, te najvažnije svim gledateljima koji ste sudjelovali i još šire otvorili vrata Klinike.

Sva predavanja su dostupna na već spomenutoj stranici www.uni-eye-kbsd.com od ponedjeljka 31.5.2021 od 12h.

Ovim putem ponavljamo poziv i riječi našeg predstojnika i zamjenice predstojnika prof. dr. sc. Biljane Kuzmanović Elabjer, prim. dr. med. na ono što nam slijedi u bliskoj budućnosti:

“U 2022. godini očekuje nas 10. jubilarni i tradicionalni, međunarodni kongres Up-to date ophtalmology na kojem će sudjelovati predavači iz Hrvatske i prestižnih sveučilišta svijeta, a koje ste imali prilike upoznati na ranijim simpozijima te upravo održanim Danima otvorenih vrata naše Klinike.

Godina 2023. donosi nam domaćinstvo Europskog strabološkog kongresa koji tradicionalno ugošćuje renomirane predavače iz cijelog svijeta. Organizator kongresa bit će Klinika za očne bolesti Kliničke bolnice “Sveti Duh” kao Referentni centar Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske za dječju oftalmologiju i strabizam i Suradni centar Svjetske zdravstvene organizacije za dječju oftalmologiju na čelu sa prof. dr. sc. Mladenom Bušićem, prim. dr. med. i prof. dr. sc. Mirjanom Bjeloš, dr. med. kao direktorima Suradnog centra.”

Nadamo se da ćete nam se pridružiti kao aktivni ili pasivni sudionici te da ćemo nastaviti zajedničko učenje i druženje, sljedeći put uživo.

Ostanite zdravi i sigurni!

PR Tim Klinike za očne bolesti Kliničke bolnice “Sveti Duh”

 

Skip to content