EU EU
Sveti Duh 64, 10000 Zagreb, Republika Hrvatska
retina-precetoprship-ocna-kbsd-sl2

Obzirom na uspjeh prethodno održanih stručno-edukacijskih međunarodnih tečajeva za oftalmologe s ekspertizom iz bolesti stražnjeg segmenta okaove godine u virtualnom okruženju, pod vodstvom prof.dr.sc. Mladena Bušića, prim.dr.med, na Klinici za očne bolesti Kliničke bolnice “Sveti Duh” dana 1. i 2. lipnja 2021. godine virtualno je održan treći međunarodni tečaj pod nazivom Retina preceptorship.

Polaznici su bili oftalmolozi iz 13 zemalja svijeta, Armenije, Albanije, Bugarske, Cipra, Estonije, Gruzije, Litve, Malte, Rumunjske, Rusije, Slovenije, Srbije i Uzbekistana.

Predavači i voditelji stručnih radionica su bili oftalmolozi Klinike za očne bolesti Kliničke bolnice Sveti Duh: prof.dr.sc. Mirjana Bjeloš, dr.med., prof.dr.sc. Damir Bosnar, dr.med., dr.sc. Vlatka Brzović Šarić, dr.med., prof.dr.sc. Biljana Kuzmanović Elabjer, prim.dr.med., doc.dr.sc. Jurica Predović, dr.med. i dr.sc. Borna Šarić, prim.dr.med.

Na tečaju su bila prezentirana najnovija znanja iz područja stražnjeg segmenta oka.

Također, predstavljena su dosadašnja postignuća Klinike vezana uz prvu aplikaciju lijeka LuxturneTM što Klinika ostvaruje kao jedan od šest Certificiranih centara za liječenje nasljednih distrofija mrežnice u svijetu. Organiziranje ovakvog međunarodnog edukacijskog tečaja na kojem su polaznici upoznati s recentnim znanjima i tehnološkim dostignućima vezanima uz bolesti stražnjeg segmenta oka veliko je priznanje za Kliniku za očne bolesti Kliničke bolnice “Sveti Duh” te ujedno i za grad Zagreb i hrvatsku oftalmologiju općenito. Klinika time daje svoj doprinos globalnom protoku znanja i razvoju oftalmologije, a hrvatska medicina ponovno postaje “izvoznik znanja”.

Oduševljeni polaznici, koji će ovdje stečena znanja i vještine pronijeti diljem Europe i Azije, garancija su da će se slični tečajevi organizirati i u budućnosti.

 

 

Skip to content