EU EU
Sveti Duh 64, 10000 Zagreb, Republika Hrvatska

Svečano zatvoren Kongres Europskog strabološkog društva (ESA)

Kongres

Ponosno objavljujemo da je 42. kongres Europskog strabološkog društva, po prvi puta u Republici Hrvatskoj, s velikom uspjehom održan u Zagrebu. Od 7. do 10. lipnja 2023. okupili su se vodeći stručnjaci ovog područja. Ukupno, sudjelovalo je 410 sudionika uživo te 70 online, iz cijelog svijeta;SAD-a, Bahama, Argentine, Brazila, Ekvadora, Japana, Australije, Indije, Kine, Južne Koreje,  Južnoafričke Republike, Kazahstana i mnogih drugih te iz svih Europskih zemalja,  kako bi razmijenili znanja i iskustva iz područja strabologije. Održano je 84 predavanja uz postere s prezentacijama i temama ezotropije, egzotropije, nistagmusa, ambliopije i skrininga ambliopije.

Rad Klinike predstavili su prof.dr.sc. Biljana Kuzmanović Elabjer, prim.dr.med., dr.sc. Jelena Petrinović-Dorešić, prim.dr.med., dr.sc. Ana Ćurić, dr.med. i izv.prof.dr.sc. Mirjana Bjeloš, dr.med.

Prof. Oliver Ehrt je izabran za novog predsjednika ESA-e naslijedivši Johna Slopera koji je predsjedavao 10 godina. Ponosno ističemo da je izv.prof.dr.sc. Mirjana Bjeloš, dr.med., kao cijenjeni član društva, imenovana tajnikom Europskog strabološkog društva.

„Key-note“ predavanje održao je Jonathan Holmes, s Mayo klinike, SAD.

Zagreb se iskazao kao idealan grad domaćin, nudeći zadivljujući spoj bogate povijesti i modernih sadržaja. Sudionici su imali priliku uživati u arhitekturi grada, prepustiti se njegovim kulinarskim užicima i iskusiti toplu gostoljubivost lokalne zajednice.

Veselimo se sljedećim velikih uspjesima Klinike.

Sljedeći ESA-ISA kongres će se održati 2024. godine u Toulouseu!

Skip to content