EU EU
Sveti Duh 64, 10000 Zagreb, Republika Hrvatska

Klinika za ginekologiju i porodništvo KB „Sveti Duh“ bilježi 25 posto više poroda nego u istom periodu lani

prof.dr.sc. Ratko Matijevi

Klinika za ginekologiju i porodništvo Kliničke bolnice „Sveti Duh“ bilježi četvrtinu više poroda, no u istom periodu lani, kazao je predstojnik Klinike prof.dr.sc. Ratko Matijević. Značajno povećanje broja poroda predstojnik Matijević pojasnio je činjenicom da su rodilišta ostalih zagrebačkih bolnica dijelom zatvorena, a dijelom rade smanjenim kapacitetom.

„Od početka godine pa do sredine lipnja imali smo 1660 porođaja, a do kraja godine procjenjujemo da ćemo ih imati oko 3700, kazao je prof.dr.sc. Ratko Matijević i dodao da uz iste prostorne kapacitete i opremu, jednog novozaposlenog liječnika te tri primalje, povećanje od 25 posto porođaja osjete svi u sustavu. Ipak, ključ uspjeha je u dobroj organizaciji rada i visokoj motiviranosti naših zaposlenika, koji budućim majkama pružaju kompletnu, sigurnu i adekvatnu zdravstvenu skrb, dometnuo je profesor Matijević.

Što su sve novinarki N1 televizije Matei Klišanin, rekli prof.dr.sc.  Ratko Matijević i Sanjica Bokan, zamjenica glavne primalje Klinike za ginekologiju i porodništvo Kliničke bolnice „Sveti Duh“, pogledajte u sljedećem videu:

Skip to content