EU EU
Sveti Duh 64, 10000 Zagreb, Republika Hrvatska

Održan drugi MUZZA tjedan znanosti

5_Izgled dijela izlagakog prostora

Zavod za medicinsko laboratorijsku dijagnostiku KB „Sveti Duh“ je i ove godine u suradnji s Hrvatskim društvom za medicinsku biokemiju i laboratorijsku medicinu sudjelovao u organizaciji drugog po redu Tjedna znanosti MUZZA, održanog od 19. do 21. svibnja  na Zagrebačkom velesajmu.

Brojni volonteri i članovi mnogih udruga, znanstvenih institucija i nevladinih organizacija su se pobrinuli da djeca i mladi upoznaju znanost i tehnologiju na zanimljiv i uzbudljiv način.

Kao i prošle godine, kada je s velikim uspjehom održan prvi MUZZA Tjedan znanosti, i ove godine naši su volonteri predstavili izložbeni prostor pod nazivom „Zašto je krv crvena?“. Dvadesetak vrijednih volontera, djelatnika i stažista – magistara medicinske biokemije Kliničke bolnice „Sveti Duh“, kao i drugih zagrebačkih bolnica te studenata četvrte i pete godine smjera Medicinske biokemije na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu su znatiželjnoj djeci svih uzrasta pojasnili što je krv, koja je njena uloga i sastav te pokazivali na koji način se provodi postupak uzorkovanja krvi, kako se provodi priprema uzorka za analizu i kako se obrađuje uzorak krvi na automatskom analizatoru.

Posjetitelji su također imali priliku mikroskopirati krvne razmaze, gledati vene prikazane s pomoću transiluminatora i razgovarati s našim volonterima o tome što rade i čime se bave medicinski biokemičari.

Skip to content