EU EU
Sveti Duh 64, 10000 Zagreb, Republika Hrvatska

Kongres Europskog strabološkog društva (ESA) po prvi puta u Republici Hrvatskoj

Slika djelatnika Klinike za one bolesti

42. ESA kongres održat će se u Zagrebu od 7. do 10. lipnja 2023. u hotelu Westin. To je prvi ESA kongres uživo nakon COVID-19 pandemije te je ujedno i hibridni, tj. postoji mogućnost online sudjelovanja. Lokalni organizacijski odbor koji čine izv.prof.dr.sc. Mirjana Bjeloš, dr.med., prof.dr.sc. Mladen Bušić, prim.dr.med., dr.sc. Ana Ćurić, dr.med., prof.dr.sc. Biljana Kuzmanović Elabjer, prim.dr.med., Leon Marković, dr.med. i Eva Radetić, dr.med. s ponosom ističe bogati znanstveni program i renomirane govornike iz cijelog svijeta. Prijavljeno je preko 400 delegata iz cijelog svijeta, a svima njima će kroz sljedeća tri mjeseca biti dostupan pregled svih predavanja na zahtjev.

Ističemo da je Klinika za očne bolesti Kliničke bolnice „Sveti Duh“ Suradni centar Svjetske zdravstvene organizacije za dječju oftalmologiju, ujedno i jedini suradni klinički centar Svjetske zdravstvene organizacije u Republici Hrvatskoj te se na Klinici nalaze dva Referentna centra Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske: za dječju oftalmologiju i strabizam (od 2015. godine) i za nasljedne distrofije mrežnice (od 2022. godine), stoga je dobivanje domaćinstva ovog kongresa za djelatnike Klinike za očne bolesti nova prigoda za prikaz znanstvenog i stručnog rada Klinike.

Vjerujemo kako će kongres doprinijeti novim razmjenama iskustava i ideja te unaprijediti ovo izazovno područje oftalmologije.

Program kongresa i sve ostale informacije dostupne su na poveznici:

https://www.esa2023.org/eng-welcome.php

Skip to content