EU EU
Sveti Duh 64, 10000 Zagreb, Republika Hrvatska

NOVOSTI

 

Poštovani/a,

dana 24. rujna uputili smo Vam obavijest o upućivanju dopisa i požurnica Ministarstvu zdravstva za održavanjem sastanka po pitanju rješavanja problema neadekvatne isplate prekovremenog rada za razdoblje do zaključenja Dodatka III Kolektivnom ugovoru za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja.

Ovim putem obavještavamo Vas da je sastanak u Ministarstvu zdravstva održan jučer.

Na sastanku su bili prisutni državni tajnik Tomislav Dulibić, državni tajnik Silvio Bašić te predstavnici Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara – medicinskih tehničara i Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi kao reprezentativnih sindikata te Hrvatskog liječničkog sindikata.

Državni tajnik Dulibić izložio nam je da je Ministarstvo zdravstva podnijelo prijedlog da Vlada RH donese odluku o sklapanju nagodbi za isplatu razlike plaće na osnovu prekovremenog rada ostvarenog u razdoblju od 1. prosinca 2013. godine do 31. ožujka 2020. godine.

Isto tako, naveo je da je od Ministarstva financija zatraženo da razmotri modalitete isplate navedene razlike.

 Hoće li Vlada RH prihvatiti prijedlog Ministarstva zdravstva te hoće li Ministarstvo financija pronaći sredstva za isplatu razlike plaća, znati ćemo  25. listopada ove godine za kada je zakazan novi sastanak.

S obzirom da smo prikupljali podatke o zainteresiranim članovima za pokretanje sudskih postupaka u navedenom pitanju,  ukoliko na sljedećem sastanku koji će se održati kako je gore navedeno, 25. listopada od Ministarstva zdravstva dobijemo negativan odgovor, pokrenuti ćemo sudske postupke za sve one koji su dostavili dokumentaciju, a koji ispunjavaju uvjete propisane Pravilnikom o pravnoj pomoći.

 U međuvremenu, dok čekamo odgovor Vlade RH i Ministarstva financija, svi sindikalni povjerenici koji smatraju da bi mogli postići dogovor s upravom, mogu svojim poslodavcima podnijeti prijedloge (dopise) za sklapanje nagodbi.

 Za sastavljanje dopisa slobodno se obratite se u Centralu Sindikata.

 Za sva pitanja, stojimo vam na raspolaganju.

S poštovanjem,

Anica Prašnjak, bacc. med. techn. Predsjednica Glavnog vijeća

Nataša Matejaš Brlić, dipl.iur. Pravnik

Skip to content