EU EU
Sveti Duh 64, 10000 Zagreb, Republika Hrvatska

Klinička bolnica „Sveti Duh“ obilježila Međunarodni dan sestrinstva

20230512_123915

Medicinske sestre i medicinski tehničari Kliničke bolnice „Sveti Duh“ 12. su svibnja obilježili svoj dan – Međunarodni dan medicinskih sestara i medicinskih tehničara. Na taj se dan prije 203 godine rodila Florence Nightingale, engleska bolničarka koje je, osnivanjem sestrinske škole u Londonu 1860. godine stvorila temelje za moderno sestrinstvo.

Medicinske sestre i medicinske tehničare pozdravila je zamjenica pomoćnice ravnateljice za sestrinstvo, Ivanka Presečki, bacc.med.techn., dok je Elizabeta Horvat, mag.med.techn. održala predavanje s nazivom „Sestrinstvo danas“. Matej Kovačević, med.techn. održao je predavanje s nazivom “Sestrinstvo 21. stoljeća“, a magistar psihologije Hrvoje Pupić autogeni trening.

Dobre atmosfere nije nedostajalo – organizatori su se pobrinuli da da Međunarodni dan sestrinstva bude obilježen  u ritmu muzike Dubravke Vrljić Borojević, dr.med., uz pratnju na klavijaturama Emine Fatović, mag. glazbe.

„Zahvaljujemo organizacijskom odboru, Dubravki Ivanić, Mirjani Samaržiji i Ivanki Presečki), kao i svim našim glavnim sestrama i kolegicama koji su dali svoj doprinos u organizaciji te učenicima srednjih medicinskih škola i studentima preddiplomskih i diplomskih studija sestrinstva koji su prisustvovali događaju“, poručile su medicinske sestre i medicinski tehničari Kliničke bolnice „Sveti Duh“.

Ravnateljica Kliničke bolnice „Sveti Duh“, prof.dr.sc. Ana-Maria Šimundić, čestitala je medicinskim sestrama i medicinskim tehničarima njihov dan i izrazila im zahvalnost i poštovanje na svemu što čine.

Skip to content