EU EU
Sveti Duh 64, 10000 Zagreb, Republika Hrvatska
inmemoriammariokerner-ikona

Dr. Mario Kerner, liječnik specijalist ginekologije i porodništva u Klinici za ginekologiju i porodništvo Kliničke bolnice „Sveti Duh“ iznenada je preminuo dana 17. siječnja 2021. godine.

Dr. Mario Kerner bio je zaposlenik Kliničke bolnice „Sveti Duh“ od 2000. godine.

Rođen je u Dubrovniku 1970. godine, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Zagrebu 1996. godine. Nakon rada u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, kao zaposlenik Bolnice specijalizirao je ginekologiju i porodništvo. Od 2005. godine je specijalist ginekologije i porodništva te je potom završio i užu specijalizaciju iz ginekološke onkologije.

Usavršavao se u nekoliko vodećih europskih centara iz ginekološke onkološke i laparoskopske kirurgije. Kao vrhunski ginekolog iznimnog talenta i discipline, sustavnim i kontinuiranim radom unaprijedio je ginekološku kirurgiju do najviše razine po čemu je Klinika za ginekologiju Kliničke bolnice „Sveti Duh“ postala prepoznatljiva u Republici Hrvatskoj. Uspješno je izvodio najzahtijevnije laparoskopske zahvate i radikalne operacije iz ginekološke onkologije. Uz nemjerljiv entuzijazam se bavio se klasičnim porodništvom. Svoje je znanje i iskustvo prenosio educirajući specijalizante iz cijele Hrvatske te će njegov stručni „rukopis“ zasigurno ostati prepoznatljiv u mnogim hrvatskim ginekološkim odjelima. Redovito je sudjelovao na domaćim i inozemnim stručnim skupovima. Sudjelovao je na dodiplomskoj nastavi za studente Medicinskog fakulteta u Zagrebu te je predavao na poslijediplomskom tečaju prve kategorije „Ultrazvuk u ginekologiji i porodništvu“ na Medicinskom fakultetu u Zagrebu.

Kao vrhunski stručnjak bio je potpuno i nesebično predan pacijenticama, podjednako u ambulanti, operacijskoj dvorani i rađaoni. Zbog toga je bio iznad svega omiljen liječnik kome su pacijentice vjerovale i bile privržene.

Osjećaj gubitka i tugu koji prate smrt bliskog suradnika i pouzdanog prijatelja teško je izraziti riječima. Nenadani odlazak dr. Maria Kernera nemjerljivi je gubitak ne samo njegovoj obitelji već i za Kliničku bolnicu „Sveti Duh“ i Kliniku za ginekologiju i porodništvo.

Skip to content