EU EU
Sveti Duh 64, 10000 Zagreb, Republika Hrvatska

Delegacija Grada Prištine u posjetu Kliničkoj bolnici „Sveti Duh“

Delegacija Kosova u KBSD

Kliničku bolnicu „Sveti Duh“ 4. je svibnja posjetila tročlana delegacija Grada Prištine u pratnji  predstavnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom, dr. Ivane Đerek-Dubravčić, dr.med., voditeljice Odjela za zdravstvenu zaštitu i planiranje te Ivane Rončević, dipl.sanit.ing.

Članove delegacije s Kosova, dr. Izeta Sadikua, direktora Zdravstva Prištine, dr. Rrezarta  Halilia, zamjenika direktora u Glavnom centru obiteljske medicine u Prištini te dr. Arditu Kafexholli, zdravstvenu službenicu u Direktoratu Zdravstva Prištine, primila je prof.dr.sc. Ana-Maria Šimundić, ravnateljica Kliničke bolnice „Sveti Duh“, sa suradnicima.

Bila je to prilika za predstavljanje najstarije hrvatske bolnice, u vlasništvu Grada Zagreba, koja zapošljava više od 1600 zaposlenika i godišnje osigura zdravstvenu zaštitu za više od 250.000 pacijenata. „Djelatnici naših 7 klinika i 8 zavoda prošle su godine zdravstveno zbrinuli 462.615 pacijenata, 26.816 kroz dnevnu bolnicu i jednodnevnu kirurgiju, bolničko je liječenje bilo potrebno za 19.652 pacijenata. Ambulantno su zbrinuta 415.615 pacijenta“, kazala je ravnateljica, prof.dr.sc. Ana-Maria Šimundić, predstavljajući bolnicu.

Članovi delegacije Zdravstva Prištine, koje dijeli slične probleme zdravstvenog sustava kao i Hrvatska, iskazali su interes za razmjenom stručnih znanja i iskustava te uspostavom suradnje s klinikama i zavodima te referentnim centrima Kliničke bolnice „Sveti Duh“. Na tom tragu interesa, članovi delegacije posjetili su Kliniku za ginekologiju i porodništvo, Kliniku za unutarnje bolesti te Zavod za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju.

Skip to content