EU EU
Sveti Duh 64, 10000 Zagreb, Republika Hrvatska
f0e7f6e7-628d-4fd1-b676-7264204fd985 (3)_debrand

Pomoćnica ravnateljice za sestrinstvo i Glavna sestre bolnice, Tanje Lupieri, 13. prosinca 2022. primila je u posjet Bolnici predsjednika Hrvatske komore medicinskih sestara (HKMS), Marija Gazića. Razgovarali su o radnim potrebama i izazovima, kao i potencijalima medicinskih sestara i tehničara u Bolnici.

Osobito su bila u fokusu iskustva medicinskih sestara i tehničara u Bolnici, radno opterećenje i diskusija kako se još kvalitetnije usmjeriti na pacijente i optimizirati radne procese, uključivo i u sklopu najavljene zdravstvene reforme.

Pomoćnica ravnateljice Lupieri je nakon susreta istaknula: „Medicinske sestre i tehničari naše Bolnice jedan su od ključnih oslonaca zdravstvenog sustava i usluga Bolnice, te predstavljaju glavnu sponu koja veže iskustvo pacijenata, učinkovitost sustava i ishode liječenja. Naša Bolnica, uz vodstvo ravnateljice Šimundić, to je prepoznala, tako da ova uprava, unatoč raznim izazovima, svakodnevno poduzima konkretne korake kako bi se brojnost naših kolega i uvjeti rada medicinskih sestara i tehničara unaprijedili, te kako bi se uvažilo radne potrebe kolega, kao i potrebe pacijenata i zahtjeve sustava.“

Ravnateljica Bolnice, Ana-Maria Šimundić, također se kratko susrela s predsjednikom Komore, te je predstavila novosti u usmjerenju i radu Bolnice. Posebno je istaknula novu mjeru kojom uprava Bolnice podržava razvoj i potiče rad medicinskih sestara i tehničara: „Ponosni smo na naše medicinske sestre i tehničare koji se svakodnevno dokazuju kao predani zdravstveni djelatnici i sjajni  kolege, i koji su presudni za kvalitetno funkcioniranje i razvoj Bolnice te pružanje usluga i potpore našim pacijentima. Uprava Bolnice prepoznaje da je kontinuirani razvoj nužan kako bismo odgovorili na promijene u našem okruženju i potrebe naših pacijenata, zbog čega kroz svoj fond za edukaciju Bolnica snažno podržava školovanje i stručno usavršavanje naših medicinskih sestara i tehničara.“

Nakon prijema kod ravnateljice organiziran je sastanak Stručnog kolegija glavnih sestara i tehničara Kliničke bolnice ”Sveti Duh” na kojem je predsjednik Komore dodatno upoznat s radom Bolnice, koja je najstarija ovakva ustanova u Hrvatskoj, te se susreo i razgovarao s članovima Stručnog kolegija glavnih medicinskih sestara i tehničara Bolnice.

Predsjednik Komore Gazić posebno je istaknuo kvalitetan odziv i suradnju Bolnice uslijed pandemije COVID-19. Ujedno je izvijestio o novostima u radu Hrvatske komore medicinskih sestara, uključivo o pogodnostima za članove, primjenu Uredbe o izmjenama i dopunama Uredbe o nazivima radnih mjesta i koeficijenata složenosti poslova u javnim službama (NN 82/2022) te o specijalizacijama u sestrinstvu, uz perspektivu daljnje suradnje Bolnice i HKMS-a oko ovih pitanja.

Skip to content