EU EU
Sveti Duh 64, 10000 Zagreb, Republika Hrvatska

Potpisan Ugovor o suradnji Kliničke bolnice Sveti Duh i Zdravstvenog učilišta Zagreb i obilježen Međunarodni dan medicinsko-laboratorijske djelatnosti

Screenshot_1

Doc. dr. sc. Igor Alfirević, dr. med., v. d. ravnatelja Kliničke bolnice Sveti Duh i Zlatica Kozjak-Mikić, ravnateljica Zdravstvenog učilišta potpisali su 15. travnja  u dvorani Zrinjevac Kliničke bolnice Sveti Duh Ugovor o suradnji, kojim Klinička bolnica Sveti Duh postaje nastavna baza za učenike Zdravstvenog učilišta, za smjerove fizioterapeutski tehničar i zdravstveno-laboratorijski tehničar.

Prema riječima v.d. ravnatelja Igora Alfirevića, dvije institucije – školu i bolnicu – vežu iste vrijednosti. Dodavši da se vještine, koje se u 21. stoljeću traže za gotovo svako radno mjesto, mijenjaju brzo kao što i život pulsira, Igor Alfirević je kazao da su neke od njih trajno visoko na cijeni. „To su one vrijednosti bez kojih ne bismo opstali – izvrsnost, strast, povjerenje, zadovoljstvo, kreativnost i inovativnost te lojalnost. Dijeleći iste vrijednosti, možemo vam samo poželjeti uspješan završetak školske godine i početak rada za neke od vas, koji će poželjeti  razvijati karijeru u Kliničkoj bolnici Sveti Duh“, kazao je v.d. ravnatelja Kliničke bolnice „Sveti Duh“.

„Danas, kada obilježavamo i Međunarodni dan medicinsko-laboratorijskih tehničara pozivamo sve zainteresirane za znanost, tehnologiju i pomaganje drugima da budu dio našeg tima. U našoj bolnici ćete pronaći sjajno okruženje za rad, iskusne mentore i mogućnost da razvijete svoje vještine i znanje te ostvarite karijeru, ohrabrila je učenike Zdravstvenog učilišta pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo, Tanja Lupieri, mag.med.techn. Pomoćnica ravnatelja je dodala da u KB „Sveti Duh“ djeluju 4 Klinička zavoda za laboratorijsku djelatnost i 2 laboratorija, u okviru Klinike za unutarnje bolesti i Klinike za ginekologiju i porodništvo, u kojima je zaposleno ukupno 69 zaposlenika od kojih 35 zdravstveno – laboratorijskih tehničara i 34 prvostupnika medicinsko – laboratorijske dijagnostike, a ukupno do popunjenosti sistematizacije od 84 radna mjesta, nedostaje 15 zaposlenika.

„Danas, kada se u dvorani tražilo mjesto više, s ponosu i zahvalnošću svim našim laborantima čestitam njihov dan. Ova je generacija učenika Zdravstvenog učilišta, po mnogočemu posebna i sigurna sam da će mnogi od njih pronaći radno mjesto upravo u vašoj Bolnici, kazala je ravnateljica škole, Zlatica Kozjak Mihić.

Bila je to prigoda da se sudionicima skupa predstave Filip Pendić sa Zavoda za kliničku mikrobiologiju te Martina Hrvačić iz Laboratorija za tekućinsku kromatografiju, koji su održali predavanja „Važnost laboratorijske dijagnostike“ te „Dobra klinička praksa kliničko farmakološkog laboratorija“.

Skip to content