EU EU
Sveti Duh 64, 10000 Zagreb, Republika Hrvatska

PLUĆNE MANIFESTACIJE REUMATOLOŠKIH BOLESTI

dc99fbe2-c74f-4d32-81a6-15a6f131f189

U Kliničkoj bolnici Sveti Duh od 22. do 23. rujna 2023. godine održan je tečaj 2. kategorije Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu bodovan od strane Hrvatske liječničke komore pod nazivom “PLUĆNE MANIFESTACIJE REUMATOLOŠKIH BOLESTI – Multidisciplinarni pristup u postavljanju dijagnoze i liječenju”.

Tečaj je organiziran od strane Kliničke bolnice Sveti Duh, s organizatorima dr.sc. Marinom Ikić Matijašević i dr. sc. Ksenijom Maštrović Radončić, u suradnji s Kliničkim bolničkim centrom Zagreb s organizatorom izv. prof. dr. sc. Miroslavom Mayerom, a pod pokroviteljstvom Hrvatskog reumatološkog društva Hrvatskog liječničkog zbora na čelu s prof. dr.sc. Branimirom Anićem. Tečaj je bio namijenjen specijalistima i specijalizantima reumatologije i kliničke imunologije, pulmologije, interne medicine i radiologije. Vodeći stručnjaci iz područja reumatologije i kliničke imunologije uz sudjelovanje pulmologa i radiologa predavali su i raspravljali s polaznicima tečaja u više sekcija: dijagnostika plućnih bolesti, pluća i sistemske bolesti vezivnog tkiva, sarkoidoza, plućne manifestacije upalnih artritisa te pluća u ANCA vaskulitisima. Sudjelovalo je 68 liječnika, prvenstveno specijalizanata i mladih specijalista, koji su kao i sami predavači i predstavnici sponzora, odlično ocijenili kako stručni, tako i znanstveni te organizacijski dio tečaja.

Tečaj je razmjenom iskustava i ideja prema mišljenju sudionika unaprijedio ovo izazovno područje reumatologije te potaknuo buduću međubolničku i međuspecijalističku suradnju predloženim multidisciplinarnim pristupom.

Veselimo se nastavku suradnje s kolegama iz svih hrvatskih bolnica i nadamo se novom tečaju iduće godine te zahvaljujemo Upravi Kliničke bolnice Sveti Duh.

Dr. sc. Ksenija Maštrović Radončić

Dr. sc. Marina Ikić Matijašević

Skip to content