EU EU
Sveti Duh 64, 10000 Zagreb, Republika Hrvatska

Obilježen Svjetski dan fizioterapeuta

svj dan fizioterapeuta1

Šezdesetak fizioterapeuta Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Kliničke bolnice „Sveti Duh“ prigodnim je stručnim i svečanim programom u dvorani „Zrinjevac“ obilježilo 8. rujna – Svjetski dan fizioterapeuta.

Prema riječima Antuna Jurinića, glavnog fizioterapeuta Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju ovaj je dan, između ostalog, prilika za fizioterapeute cijelog svijeta da podignu svijest o ključnom doprinosu svoje profesije u poboljšanju kvalitete života svih svojih pacijenata. Fizioterapija ima tisućljetnu povijest i tradiciju, kazao je mr. Jurinić. Tijekom tog vremena, dodao je, mijenjalo se mnogo toga, no jedno je uvijek ostalo isto – briga za pacijenta i njegovo zdravlje.

Doc.dr.sc. Manuela Filipec, predavačica na Sveučilištu Sjever okupljenim je kolegama govorila o povijesti nakladništva fizioterapijie, dok je Katarina Ivanković, predsjednica Hrvatskog zbora fizioterapeuta podsjetila da HZF okuplja 18 stručnih društava u 2 centra te da izdaje 3 stručna časopisa.

Fizioterapeutima Kliničke bolnice „Sveti Duh“  njihov su dan čestitali i na doprinosu u brizi o zdravlju pacijenata zahvalili doc.dr.sc. Igor Alfirević, v.d. ravnatelja i Tanja Lupieri, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo.

Skip to content