EU EU
Sveti Duh 64, 10000 Zagreb, Republika Hrvatska
najavaizgradnjemikrobioloskezgrade-12-svibanj-2021

Dana 5. svibnja 2021. godine, obilježen je početak radova na izgradnji nove zgrade Zavoda za kliničku mikrobiologiju i hospitalne infekcije Kliničke Bolnice „Sveti Duh“.

U novoj zgradi površine 2.675 m2 koja će biti opremljena medicinskom i ostalom opremom, pored zdravstvene djelatnosti Zavoda za kliničku mikrobiologiju i hospitalne infekcije, za čije je potrebe namijenjen veći dio prostora, osigurati će se prostori za potrebe Klinike za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje te Objedinjenog hitnog bolničkog prijama, za Referentni centar Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske za dječju oftalmologiju i strabizam, za Suradni centar Svjetske zdravstvene organizacije za dječju oftalmologiju kao i za potrebe Službe za uslužne djelatnosti Bolnice te za smještaj arhivskog i registraturnog gradiva Bolnice.

Klinička bolnica „Sveti Duh“, koja ove godine slavi 217. godišnjicu neprekinute službe građanima, u proteklih 15 godina je važan i uspješan nositelj zdravstvene zaštite građana Grada Zagreba i Republike Hrvatske.

Klinička bolnica „Sveti Duh“ ovom izgradnjom, uz dovršenu izgradnju Dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije s podzemnom garažom, koju je financirao osnivač Grad Zagreb te opremanjem medicinskom opremom za što su bespovratna sredstva osigurana iz fondova Europske unije odlukama tijela središnje države, Ministarstva zdravstva i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, dovršava razvojni ciklus i ciljeve zacrtane Razvojnom strategijom svog osnivača, Grada Zagreba.

I ovaj veliki projekt razvoja Kliničke bolnice „Sveti Duh“, kao i svi dosadašnji projekti Grada Zagreba od značaja za zadovoljavanje javnih potreba građana u području zdravstvene zaštite, ukazuje da su za njihovu realizaciju potrebne i političke odluke te dokazana učinkovitost javnih tijela u realizaciji tih odluka.

Svečanosti obilježavanja početka radova, koje je blagoslovio župnik Župe Svetog Antuna Padovanskog, nazočili su predstavnici investitora, Grada Zagreba, na čelu sa zamjenicom gradonačelnika, gospođom Jelenom Pavičić Vukičević te radnici i poslovodstvo Bolnice kao i predstavnici javnih medija.

Skip to content