EU EU
Sveti Duh 64, 10000 Zagreb, Republika Hrvatska

Dan Kliničke bolnice „Sveti Duh“

Dana 8.6.2022. godine obilježili smo Dan Kliničke bolnice „Sveti Duh“
0129

Klinička bolnica „Sveti Duh“ osnovana je 1804. godine kao Zakladna bolnica Milosrdne Braće i bolnica je s najdužom neprekinutom tradicijom u Republici Hrvatskoj. Dana 8.6.1931. godine je Bolnica preseljena s prve lokacije na konačnu lokaciju na Sveti Duh, te se tog datuma obilježava Dan bolnice.

Svečanosti povodom Dana bolnice nazočili su zamjenica gradonačelnika dr.sc. Danijela Dolenec, predsjednik Hrvatske liječničke komore doc. Krešimir Luetića predsjednik Upravnog vijeća Bolnice prof. Darko Kaštelan, zatim predstavnici drugih zdravstvenih ustanova te gost iznenađenja i nositelj titule najboljeg vaterpolista svijeta 2012. godine gospodin Josip Pavić, zaposlenici Bolnice kao i predstavnici javnih medija.

Čestitajući   ravnateljici  i  djelatnicima na  vrijednoj  obljetnici te  na ustrajnome radu, dr.sc. Danijela Dolenec  naglasila je da je Bolnica, u kontekstu gradskih zdravstvenih ustanova – perjanica u smislu daljnjeg planiranja razvoja i unaprjeđenja zdravstvenih usluga u Zagrebu.

Ravnateljica Bolnice Ana-Maria Šimundić istaknula je dugu neprekinutu tradiciju Bolnice koja danas raspolaže s 484 kreveta u stacionarnoj djelatnosti i 100 smještajnih jedinica u Dnevnoj bolnici te je posebno naglasila vrijednost djelatnika koji čine srce i dušu Bolnice. Tim povodom su u okviru svečanosti dodijeljene nagrade najboljim djelatnicima  i nagrada za najbolji znanstveni rad u 2021. godini.

Bernarda Živoder, Sanja Sarta, Marko Kurbanović, Borislav Holjevac, Brankica Klančir proglašeni su najboljim djelatnicima, a nagrade za predani rad uručene su Štefici Kantoci i Renati Lukač. Najboljim stručno/znanstvenim radom  za 2021. godinu proglašen je rad Macular perfusion analysed by optical coherence tomography angiography after uncomplicated phacoemulsification: benefits beyond restoring vision. BMC Ophthalmol. 2021;21(1):71 autora Ana Ćurić (rođ. Križanović). et al.

Svojom glazbenom izvedbom svečanost je dodatno uveličao Duo Rucner i Jembrišak nakon čega su upriličeni kratko druženje i koktel u Dnevnoj Bolnici.

Klinička Bolnica “Sveti Duh”

Skip to content