EU EU
Sveti Duh 64, 10000 Zagreb, Republika Hrvatska
fo ilustracija

Portalu Zagreb info ovih se dana javila Ljubica Bajkanović, kćer  81-godišnjeg Dragutina Prugovečkog i javno željela zahvaliti dr. Davoru Augustu, specijalistu interne medicine KB Sveti Duh. Tekst pisma, s portala prenosimo u cijelosti:

“Prije 3 mjeseca kad nas je taj isti doktor preuzeo mom je ocu u svakom smislu riječi spasio život. Kada nitko od ostalih liječnika nije znao što se događa s njegovom nogom koja je prethodno bila konstantno otečena i dok su svi drugi liječnici tvrdili da je to sve uzrok kemoterapije, dr. August mom je ocu promijenio terapiju za tlak i samim time spasio nogu koja je bila pred amputacijom”, navela je Ljubica.

Dodala je i kako je doktor pomogao da se njen otac ponovno pokrene, kako sa svojom snalažljivošću, tako i komunikacijom i savjetima jer njen otac zna biti, kaže, tvrdoglav. No, sada je ponovno počeo šetati, a dobio je i prehrambene savjete te neovisno o svojoj dobi, dobio novu volju za životom.

“Svaki savjet dr. Augusta je mome ocu pomogao i pomaže i dalje da se borimo s tom opakom bolešću. Uvijek nasmijan, komunikativan i pun razumijevanja. Uvijek voljan poslušati svaki naš problem i uvijek voljan pomoći riješiti isti taj problem”, rekla je zahvalna čitateljica navodeći da je doktora kao što je dr. August, premalo.

Na pohvalu je reagirao i naš dr. Davor Augusta kazavši da „odnos pacijenta i liječnika mora počivati na povjerenju. Upravo zato što je ulog uvijek velik – zdravlje i život – ne postoji alternativa. Zahvalan sam što pacijenti prepoznaju moju strast za poslom koji radim. Zahvalan sam, također mom timu bez koga ni ja ne bih mogao biti uspješan. Hvala i gospođi Ljubici Bajkanović, kćerki mog pacijenta koja nam je povjerila zdravlje svoga oca. Želim mu dobro zdravlje i još puno lijepih trenutaka provedenih u krugu obitelji. “

U ime dr. Davora Augusta i u ime svih zaposlenika Kliničke bolnice „Sveti Duh“ zahvaljujemo na pohvali.

Skip to content