EU EU
Sveti Duh 64, 10000 Zagreb, Republika Hrvatska

Stručni simpozij: „Rana dijagnoza, lakša endometrioza“

Screenshot_7

Stručni simpozij s nazivom „Rana dijagnoza, lakša endometrioza“ održat će se 11. studenog 2023. godine u Kliničkoj bolnici Sveti Duh, od 9:00 do 16:00 sati, u organizaciji Grada Zagreba, Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom i Udruge žena oboljelih od endometrioze „Ja sam 1 od 10“. Događaj podupiru Referentni centar za endometriozu Ministarstva zdravstva, Povjerenstvo Grada Zagreba za prevenciju infekcije HPV-om i drugih spolno prenosivih bolesti (SPB), Hrvatsko društvo za endometriozu te uz partnerstvo s Kliničkom bolnicom Sveti Duh.

Simpozij će biti usmjeren na educiranje liječnika specijalista ginekologije na primarnoj i tercijarnoj razini zdravstvene zaštite i specijalista anesteziologije na području grada Zagreba kako bi se smanjile godine potrebne da se endometrioza dijagnosticira te kako bi se pružila adekvatna zaštita ženama oboljelim od endometrioze. Istaknuti stručnjaci s područja ginekologije, anesteziologije, abdominalne kirurgije, nutricionizma i fizioterapije sudionicima Simpozija prenijet će svoja znanja i iskustva iz prakse i tako sudionicima omogućiti da steknu nova znanja i vještine.

Stručni simpozij bit će bodovan od strane Hrvatske liječničke komore, a broj mjesta je ograničen.

Prijava na Simpozij dostupna je na poveznici https://www.zagreb.hr/pilot-projekt-rana-dijagnoza-laksa-endometrioza/191611

Skip to content