EU EU
Sveti Duh 64, 10000 Zagreb, Republika Hrvatska

Procedura za informacijsko održavanje AAI imenika

Stranica o zaštiti osobnih podataka javno je dostupna ovdje: https://www.kbsd.hr/Zastita-osobnih-podataka

U Kliničkoj bolnici “Sveti Duh” za informacijsko održavanje imenika zadužena je Služba za IT Bolnice. Otvaranje korisničkih računa, te promjene zaboravljenih lozinki obavlja se u sobi Službe za IT u zgradi Dnevne bolnice, IV kat , kontakt telefon je 24652.

Preuzmite obrazac AAI@EduPristupnica u word-u

Preuzmite obrazac AAI@EduPristupnica u pdf-u

Identiteti se dodjeljuju subjektima prema sljedećim pravilima:

Djelatnici
– svi se zaposlenici imaju pravo i mogućnost obratiti u Službu za IT i zatražiti otvaranje korisničkog računa, te podatke o AAI korisničkom računu.

Korisnički račun se otvara na neodređeno vrijeme i ukida se prestankom radnog ili suradničkog odnosa sa Bolnicom. Odlaskom u mirovinu bivšem se radniku ukida  korisnički račun i e-mail osim ako nije dogovoreno drugačije.
Studenti, specijalizanti imaju također pravo otvaranja AAI korisničkog  račun na zahtjev i korištenja do isteka statusa.

Vanjski suradnici
Vanjski suradnici na zahtjev mogu dobiti AAI korisnički račun, tako da se obrate u Službu za IT gdje im se uz provjeru njihovog statusa u suradnji sa kadrovskom i pravnom službom, kao i nositeljima projekata ili poslova i zadataka čiji su nekomercijalni suradnici otvara korisnički račun.

Gosti
Osobe koje su gosti (strani studenti na razmjeni, nastavnici-liječnici i drugi eksperti u posjeti…) mogu dobiti AAI identitet uz potpisani zahtjev predstojnika, odnosno udomitelja status gosta u Bolnici koji traje do njihova opoziva.

Sve se korisnike podsjeća na potrebe pridržavanje nacionalnog zakonodavstva o zaštiti osobnih podatakaZakona o zaštiti prava pacijenata, pozitivnih odredbi Zakona o radu, etike znanstvenog i nastavnog rada, pozitivnih tekovina europske kulture te kodeksa – pravila ponašanja na Internetu ili Netiquette Guidelines.

*************************************************

– izmjena kbsd.hr e-mail lozinke
(molimo upisati puni e-mail i staru lozinku)

– izmjena AAI@EduHr lozinke

Zaboravljena lozinka e-maila, AAI@Edu.hr, pristupa na PACS-sustave?
molimo kontaktirati IT službu – mob 22129 Marijan Zagajšak – sistem administrator, ili CARNet koordinator Zoran Kordun

*************************************************

Pristup do e-maila Bolnice IMAP konfiguracijom aplikacija prilagođenijih za smartfon ili vlastito računalo

Bez konfiguriranja
Do e-maila Bolnice može se kroz web preglednik bez instaliranja aplikacije i konfiguriranja pristupiti na web sjedištu https://www.kbsd.hr i na toj stranici, gore lijevo, na Roundcube Webmail ili putem URL-a: https://webmail.kbsd.hr

Ipak, umjesto Roundcubea lakše će se koristiti aplikacije koje se na smartfonima trebaju konfigurirati a prilagođenije su malim ekranima:

Konfiguriranjem

Postavke za IMAP protokol koje su za mail.kbsd.hr:

Ukratko: mail.kbsd.hr za incoming i outgoing server te incoming portovi 143 ili 993 (kriptirano) te outgoing portovi 587 ili 465 (kriptirano)

Odnosno:

Sa smartfona ili sa računala moguće je koristiti i neku od aplikacija koje omogućuju prilagodbu putem postavki, a omogućuju preuzimanje e-mailova sa e-mail poslužitelja ili samo njihove kopije (izborom POP3 protokola) ili prvo, samo njihovih naslova (izborom IMAP protokola).

Npr. u besplatnoj Gmail aplikaciji čije je sučelje još za smartfon nakon što je otvorite, gore lijevo klikom na “hamburger” pa dolje, u predzadnjem retku na Settings, mozete dodati ili prilagoditi svoj IMAP e-mail account birajući (preporučamo) IMAP opciju kojom će na vaš mobitel doći inicijalno samo naslovi mailova, a tek kada izaberete željeni e-mail doći će i kopija njegova sadržaja).

Na računalu, u besplatnoj aplikaciji Thunderbird potrebno je uključiti opciju “Leave e-mail on the server” ukoliko e-mailovima želite pristupiti sa nekog drugog uređaja.

Za dalju, IMAP konfiguraciju treba unijeti slijedeće postavke:

Vaš e-mail

Lozinku

SMTP server: mail.kbsd.hr

INCOMING SERVER SETTINGS: (za dolaznu poštu)
server name: mail.kbsd.hr
port: 143 ili 993 (kriptirano)

OUTGOING SERVER SETTINGS: (da bi mogli poslati poštu)
server name: mail.kbsd.hr
port: 587 ili 465 (kriptirano)

Security type: SSL/TLS

 

Skip to content