EU EU
Sveti Duh 64, 10000 Zagreb, Republika Hrvatska

Predstavnici Ljekarne KBSD na 7. hrvatskom kongresu farmacije s međunarodnim sudjelovanjem

dubrovnik3

U Dubrovniku se od 16. do 19. svibnja održao 7. hrvatski kongres farmacije s međunarodnim sudjelovanjem pod motom “Inovacije u farmaciji za bolje ishode liječenja”.

Bila je to sjajna prilika za predstavljanje uloge ljekarnika u našoj Ustanovi, druženje s kolegama, stručnjacima iz ljekarništva, akademije i industrije s kojima smo surađivali proteklih godina. Posebno ističemo modul Sekcije za bolničko ljekarništvo Hrvatskog farmaceutskog društva, čija je predsjednica magistra Anita Šimić, a u kojem su dvije teme prezentirale naše magistre farmacije Gabrijela Kos „Uloga bolničkog ljekarnika u pripremi genske terapije“ i Vlatka Brezak Špoljar „Uloga bolničkog ljekarnika u palijativnom timu“. Kolegica Kos je našu Ustanovu prezentirala i kroz poster „Razvoj magistralnog pripravka kapi za oko s vorikonazolom i klorheksidinglukonatom“, dok je kolegica Brezak Špoljar vodila vrlo posjećenu radionicu kliničke farmacije na temu transfera skrbi pacijenata.

„Iznimno smo ponosni i na našeg diplomanta Nikolu Bišćana, koji je u prezentaciji prikazao razvoj i pilot provedbu Protokola za savjetovanje kardiovaskularnih bolesnika o propisanoj terapiji prije njihova otpusta s bolničkog liječenja, a za što je i nagrađen od strane Organizacijskog odbora kongresa. Pilot projekt se provodio od studenog 2023. do veljače 2024. godine u Kliničkoj bolnici „Sveti Duh“, na Zavodu za bolesti srca i krvnih žila. Tom prilikom kolega je javno iznio zahvalu i zadovoljstvo na omogućenoj mu prilici da diplomski rad izrađuje u našoj bolnici„ kazala nam je voditeljica Ljekarne, Anita Šimić, mag.pharm.

Pozitivna energija, zanimljiva predavanja, druženje i zajedništvo uvijek nas motiviraju za daljnji rad i napredak struke.

Čestitamo našim kolegicama i kolegama na uspjehu koji su postigli.

Skip to content