EU EU
Sveti Duh 64, 10000 Zagreb, Republika Hrvatska

Posjet gradonačelnika

Izvor_zagreb-hr, KBC Sveti duh(7)

3. studenoga 2022. – Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević i zamjenici Danijela Dolenec i Luka Korlaet, sa suradnicima, posjetili su 3. studenoga Kliničku bolnicu Sveti duh, te održali radni sastanak s ravnateljicom Ana-Mariom Šimundić i njenim timom.

Ovaj posjet bio je prilika da se Gradonačelnik upozna sa stanjem radova na zgradi budućeg Zavoda za mikrobiologiju, kao i rezultatima nove uprave u konsolidaciji i unapređenju poslovanja Bolnice.

Ravnateljica Šimundić je zahvalila gradonačelniku i njegovom timu na posjeti Bolnici, kao i na potpori u nastojanjima da se djelovanje Bolnice unaprijedi. Istaknula kako su građevinski radovi na zgradi Zavoda za mikrobiologiju tek zadnja u nizu vrijednih investicija Grada Zagreba, vlasnika i osnivača Bolnice, u ukupnom iznosu od 40 milijuna kuna, te da se nada da će radovi završiti krajem jedanaestog mjeseca, a ubrzo nakon toga slijedi opremanje te će zgrada biti useljiva vjerojatno u trećem mjesecu.

Nakon radnog sastanka održana je konferencija za medije, u sklopu koje je gradonačelnik Tomašević čestitao ravnateljici Šimundić na uspješnom upravljanju Bolnicom, istaknuvši kako su značajno skraćeni rokovi plaćanja veledrogerijama, smanjeni gubitci koje bolnica stvara na mjesečnoj razini svojim poslovanjem, te su učinjene i brojne promjene koje se tiču kvalitete usluga.

„Klinička bolnica Sveti Duh najstarija je bolnica u Hrvatskoj i najveća gradska zdravstvena ustanova s oko 1600 zaposlenih. Riječ je o velikom sustavu stoga su ove promjene još impresivnije“, kazao je gradonačelnik, te iskazao punu podršku ravnateljici Šimundić i njenom timu.

Najavljen je i projekt cjelovite obnove bolnice, ukupne vrijednosti preko 300 milijuna kuna. Radi se o čak sedam zgrada, a ugovoreno je financiranje iz Fonda solidarnosti i Nacionalnog programa oporavka i otpornosti (NPOO) u suradnji s Ministarstvom zdravstva.

Uz navedene rezultate, dodatno je istaknuto Bolnica nakon stanke od sedam godina ponovno pruža uslugu prekida trudnoće, te da uprava Bolnice energično nastavlja rad na unapređenju djelovanja i usluga Bolnice.

Fotografije su preuzete sa stranica Grada Zagreba: https://www.zagreb.hr/obilazak-gradilista-zgrade-buduceg-zavoda-za-mikro/183187

Skip to content