EU EU
Sveti Duh 64, 10000 Zagreb, Republika Hrvatska

LJUBIČASTI DAN U KLINIČKOJ BOLNICI „SVETI DUH“

1

Ljubičasti dan je najpoznatiji neslužbeni dan epilepsije u svijetu nastao 2008. g. idejom Cassidy Megan, tada devetogodišnjom djevojčicom motiviranom vlastitom borbom s epilepsijom. Od samog začetka, cilj ovog dana je potaknuti ljude da govore o epilepsiji u nastojanju da razbiju mitove, smanje stigmatizaciju i poruče osobama s epilepsijom da nisu same.

Za nas je obilježavanje ovog dana od iznimne važnosti jer je upravo Hrvatska udruga za epilepsiju, čije je sjedište u našoj bolnici, zajedno s Referentnim centrom za epilepsiju MZRH, KBC Zagreb bila inicijator obilježavanja ovog dana u Hrvatskoj još 2010.godine. Ljubičasti dan se tijekom godina počeo obilježavati na dan 26. ožujka u više od sto zemalja svijeta.

Klinika za neurologiju je, u ponedjeljak 27. ožujka 2023.g., obilježila Ljubičasti dan – Dan podrške osobama s epilepsijom, u Kliničkoj bolnici Sveti Duh.

U sklopu ove manifestacije je Zurap Raifi, dr.med. održao stručno predavanje pod nazivom „Terapijski pristup oboljelima od epilepsije“ u dvorani Bundek. U razdoblju 11:00-13:00 sati  se u istoj dvorani održalo Savjetovalište Hrvatske udruge za epilepsiju osobnim dolaskom ili putem Zoom platforme.

Zahvaljujemo svima koji su nam se pridružili u ovoj inicijativi, nosili ljubičasto i pružili podršku osobama s epilepsijom!

Skip to content