EU EU
Sveti Duh 64, 10000 Zagreb, Republika Hrvatska

EDUKACIJA ZA MEDICINSKE SESTRE

20240322_113418

U dvorani Maksimir 22. je ožujka  održana edukacija za medicinske sestre, s nazivom „ Integrirani pristup palijativnoj skrbi – KB Sveti Duh“, s ciljem povezivanja i početka suradnje KBSD s gradskim i županijskim centrima za koordinaciju palijativne skrbi.  Edukaciji je prisustvovalo 35 medicinskih sestara – glavnih sestara klinika/zavoda, te glavnih sestara bolničkih odjela KBSD.

Predavanje su održale Koordinatori palijativne skrbi  DZ Zagreb-Zapad Danijela Lana Domitrović, univ.mag.med.techn. i Mirela Žigolić Blažević, univ.mag.med.techn.

Cilj edukacije bio je sudionicima dati temeljne informacije o palijativnoj skrbi, prikazati organizaciju pružanja zdravstvene skrbi za palijativnog bolesnika, ukazati na probleme vezane uz pružanje cjelokupne palijativne skrbi, potaknuti sudionike na promišljanja o važnosti integrirane palijativne skrbi te dati praktične informacije vezano uz uspostavu i unapređenje međusektorske i interdisciplinarne suradnje.

„Ova edukacija ima poseban značaj,  iz razloga što se u našoj ustanovi po prvi puta provela edukacija na temu palijativne skrbi, čime smo kao ustanova učinili potreban iskorak vezano za koordinaciju i poboljšanje hospitalne i posthospitalne skrbi za bolesnike oboljele od neizlječivih bolesti“, kazala je predsjednica Povjerenstva za planiranje, razvoj i implementaciju skrbi i planiranja otpusta kompleksnih bolesnika, Marija Vučko, mag.med.techn.

Skip to content