EU EU
Sveti Duh 64, 10000 Zagreb, Republika Hrvatska

Doc.dr.sc. Igor Alfirević imenovan v.d. ravnateljem KBSD

sv_duh_logo_krivulje-1-1

Članovi Upravnog vijeća Kliničke bolnice „Sveti Duh“ na današnjoj su izvanrednoj sjednici prihvatili ostavku ravnateljice prof.dr.sc. Ana-Marie Šimundić i zahvalili joj na uloženom trudu i radu na unapređenju funkcioniranja Bolnice tijekom trajanja mandata. Na istoj su sjednici članovi Upravnog vijeća jednoglasno odlučili, dosadašnjeg zamjenika ravnateljice doc.dr.sc. Igora Alfirevića, imenovati vršiteljem dužnosti ravnatelja Kliničke bolnice „Sveti Duh“.

Doc.dr.sc. Igor Alfirević, dr.med. od 1. je ožujka 2023. zaposlen na Klinici za kirurgiju Kliničke bolnice „Sveti Duh“. Nepuna dva mjeseca kasnije Upravno ga je vijeće imenovalo zamjenikom ravnateljice.

Karijeru je započeo 1990. godine kao liječnik stažist u KBC Zagreb, a potom u Hitnoj službi Velika Gorica. Od 1992. do 1997. radio je kao specijalist opće kirurgije Klinike za kirurgiju /Zavoda za kardiokirurgiju KBC-a Zagreb. Posljednjih 26 godina radio je na poziciji kardiokirurga Klinike Magdalena, u kojoj je od 2010. do 2016. bio pomoćnik ravnatelja za kvalitetu; od 2012. do 2021. pomoćnik ravnatelja za znanstveno-nastavnu djelatnost te od 2010. do 2021. voditelj Odjela kardiokirurgije.

Doc.dr.sc. Igor Alfirević je vodio projekt uspostave međunarodne akreditacije prema akreditacijskim standardima u zdravstvu; uvođenje ISO standarda čime je Klinika „Magdalena“ postala prva akreditirana bolnica u RH prema međunarodnim standardima i stekla Platinasti standard kvalitete od strane Accreditation Canada International.

Skip to content