EU EU
Sveti Duh 64, 10000 Zagreb, Republika Hrvatska
WhatsApp Image 2022-02-04 at 14.05.38 (1)

U KLINIČKOJ BOLNICI “SVETI DUH” OBILJEŽEN DAN CRVENIH HALJINA 2022.

Danas, dana 4. veljače 2022.g., smo u Kliničkoj bolnici Sveti Duh obilježili međunarodnu javnozdravstvenu kampanju „Dan crvenih haljina“ inicijativom Klinike za neurologiju.

Radi se o kampanji koja je posvećena prevenciji, dijagnostici i kontroli kardiovaskularnih bolesti, što uključuje bolesti krvnih žila srca i mozga kod žena. Diljem svijeta se podiže razina svjesnosti organizacijom stručnih skupova, edukacijskih promotivnih kampanja, modnih revija, zdravstvenih pregleda, sportskih događaja i drugim načinima. U Hrvatskoj je Hrvatsko neurološko društvo 2019. godine pokrenulo ovu kampanju posvećenu borbi protiv moždanog udara u žena, koja se obilježava prvog petka u veljači. Simbol kampanje je crvena haljina – haljina kao univerzalna slika žene i crvena kao boja zdravlja, života i živosti, ali i upozorenja.  Na društvenim se mrežama  koriste hashtagovi #nosicrveno#dancrvenihhaljina#moždaniudarkodžena.

U znak podrške ovoj kampanji, u Kliničkoj se bolnici Sveti Duh, na dan 4. veljače 2022.g. u razdoblju od 10:00 do 13:00 sati, održalo Savjetovalište uz procjenu rizika za moždani udar i CD (color doppler) krvnih žila vrata za djelatnice bolnice. U 14:00 sati je prigodno stručno predavanje „Moždani udar kod žena“ održala Jelena Košćak Lukač, dr.med., specijalizantica neurologije.

Stručno predavanje, „Moždani udar kod žena“ koje je održala Jelena Košćak Lukač, dr.med., specijalizantica neurologije, pogledajte u sljedećem videu.

Skip to content