EU EU
Sveti Duh 64, 10000 Zagreb, Republika Hrvatska

Ana Širić: Glas od koga zastaje dah

LM100341

Ljudska svakodnevna matematika ne zahtijeva previše napora i ide ovako: 8 sati spavanja, 8 sati rada i 8 sati budne aktivnosti koju možete popuniti vlastitim izborom. Ako ste imali jako puno sreće, 8 budnih sati posvetili ste obitelji, hobiju, prijateljima, putovanjima. Uživali ste u svakoj sekundi! Čak je i tada bilo jasno da smo jednako vrijeme provoditi na poslu kao i sa svojim najbližima. Tom logikom, više smo se  družili s poslovnim suradnicima, nego s obitelji.

Ovaj životni ritam ne vrijedi u slučaju dvadesetčetverogodišnje Ana Širić, bacc.med.techn. više medicinske sestre zaposlene na Odjelu za nefrologiju i dijalizu Klinike za unutarnje bolesti Kliničke bolnice „Sveti Duh“. Njen dan i njena energija – nemaju kraja, jer njeno poslanje pomagati ljudima, a njena je ljubav glazba. Malo tko ne poznaje moćan glas naše Ane, koja se u natjecanju „The Voice Hrvatska“ plasirala na visoko drugo mjesto. Osvojila je srce žirija, osvojila je srce publike, jednako kao što svakodnevno osvaja srca pacijenata i kolega.

“Bilo je teško uskladiti fakultet, smjene na poslu i ‘The Voice‘, ali sve do live emisija nisam uzimala godišnji odmor, ispričala je Ana novinarima hrvatskih medija, koji su je pratili od početka natjecanja. Dodala je da su joj kolege izlazile ususret s promjenama smjena, pa je uspijevala sve stizati – iako je bilo dosta stresnih trenutaka i umora. Na probe je često dolazila direktno iz Bolnice. I obratno, s cjelodnevnih snimanja na posao. „No, sve se to na kraju isplatilo, uspjela sam postići da nijedna strana ne pati, osim mog društvenog života. Na tom polju nisam stigla apsolutno ništa. Jako sam zahvalna što sam došla do kraja ovog natjecanja i drago mi je što imam još jednu priliku pjevati uz odličan bend i biti s predivnom ekipom na HRT-u”, govori Ana, dodajući kako se na “The Voice” prijavila bez mnogo razmišljanja i ikakvih očekivanja, ispričala je.

Kažu kako uspjeh nikada nije slučajan jer iza svakog uspjeha stoji rad, a iza uspjeha organizacije  njezini marljivi zaposlenici. Važan je svaki pojedinac, svatko tko se osjeća dijelom velike cjeline,  koja iznutra odiše povezanošću, a izvana daje rezultate. Upravo to su pokazale medicinske sestre i tehničari naše Bolnice pruživši Ani podršku. I nadalje je na svima nama u Bolnici zadatak da ljudima poput Ane osiguramo uvjete da ostvare svoje snove, dosegnu svoj puni potencijal i da – budu sretni.

Čestitamo Ani na fantastičnom uspjehu koji je ostvarila. Poslušajte, ako već niste, njenu izvedbu sklade „Da sam ja netko“ https://www.youtube.com/watch?v=MKULYvyS6s8

Ništa, baš ništa više ne treba reći o Ani Širić.

Skip to content