Svečano otvoren novoizgrađeni aneks Klinike za očne bolesti Kliničke bolnice "Sveti Duh"

Gradonačelnik Grada Zagreba gospodin Milan Bandić dana 25. srpnja 2014. godine svečano je otvorio novoizgrađeni aneks Klinike za očne bolesti Kliničke bolnice "Sveti Duh" čiju je gradnju putem Gradskog ureda za graditeljstvo financirao Grad Zagreb.

Time su dvije ordinacije za odrasle u prizemlju glavne zgrade i tri ordinacije za djecu na katu, iznad ordinacija za odrasle, dobile moderne klimatizirane čekaonice s dizalom za neometan pristup osoba s invaliditetom. Ujedno su preuređene, opremljene i klimatizirane ambulante za odrasle i za djecu.

Klinika za očne bolesti nositelj je najvećeg svjetskog projekta u području probira na slabovidnost "Ambliopija u četverogodišnje djece Grada Zagreba", koji je u protekle tri godine u potpunosti financirao Grad Zagreb preko svoja dva ureda (Ured za zdravstvo i Ured za obrazovanje, kulturu i šport). Djelatnici Klinike za očne bolesti Medicinskog fakulteta Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku Kliničke bolnice "Sveti Duh" u Zagrebu u tom su razdoblju pregledali preko 15000 djece u vrtićima Grada Zagreba.

Otvorenju su nazočili i predstavnici tvrtke CIOS grupa koji su Klinici poklonili premium uređaj za operacije djece i odraslih, te predstavnici šest tvrtki (Astoria, Aurodomus,

Croatia osiguranje, Henkel, Phoenix farmacija, Privredna banka Zagreb) koje su Klinici poklonile premium uređaj za elektrofiziologiju oka djece i odraslih

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pogledajte galeriju slika svečanog otvorenja