Retina Preceptorship II

KLINIKA ZA OČNE BOLESTI CENTAR IZVRSNOSTI EUROPSKOG DRUŠTVA OFTALMOLOGA

DANA 26. I 27. RUJNA 2019. GODINE NA KLINICI ZA OČNE BOLESTI ODRŽAN

DRUGI PO REDU RETINA PRECEPTORSHIP


 

Obzirom na uspjeh prošlogodišnjeg stručno-edukacijskog međunarodnog tečaja za oftalmologe s ekspertizom iz bolesti stražnjeg segmenta oka Retina preceptorship, i ove godine pod vodstvom prof. dr. sc. Mladena Bušića, prim.dr.med, na Klinici za očne bolesti Kliničke bolnice “Sveti Duh” dana 26. i 27. rujna 2019. godine održan je drugi po redu Retina preceptorship.

Polaznici su bili oftalmolozi iz 10 zemalja svijeta, Azerbajdžana, Albanije, Bjelorusije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Gruzije, Izraela, Mađarske, Rusije te Slovenije.

Predavači i voditelji stručnih radionica su bili oftalmolozi Klinike za očne bolesti Kliničke bolnice Sveti Duh: doc.dr.sc. Mirjana Bjeloš, dr.med., prof.dr.sc. Damir Bosnar, dr.med., dr.sc. Vlatka Brzović Šarić, dr.med., prof.dr.sc. Biljana Kuzmanović Elabjer, prim.dr.med., doc.dr.sc. Jurica Predović, dr.med., dr.sc. Borna Šarić, prim.dr.med.

Na tečaju su bila prezentirana najnovija znanja iz područja stražnjeg segmenta oka kao i širokokutne 3D tehnologije operacije oka, čija je premijera bila na našem međunarodnom simpoziju Up-To-Date Ophthalmology održanom u travnju ove godine.

Također, predstavljena su dosadašnja postignuća Klinike vezana uz aplikaciju lijeka LuxturneTM. Očekuje se da će Klinika uskoro postati jedan od malobrojnih centara u kojima će se primjenjivati prvo gensko liječenje bolesti mrežnice što je još jedan od dokaza izvrsnosti.

Organiziranje ovakvog međunarodnog edukacijskog tečaja na kojem su polaznici upoznati s recentnim znanjima i tehnološkim dostignućima vezanima uz bolesti stražnjeg segmenta oka veliko je priznanje za Kliniku, grad Zagreb i hrvatsku oftalmologiju općenito, koja time daje svoj doprinos globalnom protoku znanja i razvoju oftalmologije, a hrvatska medicina ponovno postaje “izvoznik znanja”. Oduševljeni polaznici, koji će ovdje stečena znanja i vještine pronijeti diljem Europe i Azije, garancija su da će se slični tečajevi organizirati i u budućnosti.

Pogledajte i galeriju slika sa Tečaja: