KLINIKA ZA OČNE BOLESTI CENTAR IZVRSNOSTI

RETINA PRECEPTORSHIP ODRŽAN NA KLINICI ZA OČNE BOLESTI 10. i 11. RUJNA

Stručno edukacijski međunarodni tečaj za oftalmologe na temu bolesti stražnjeg segmenta oka - Retina preceptorship, prvi takve vrste u ovom dijelu Europe, održan je 10. i .11. rujna 2018. na Klinici za očne bolesti Kliničke bolnice Sveti Duh koja je izabrana kao centar izvrsnosti na svjetskoj razini.

Voditelj Tečaja je bio prof. dr. sc. Mladen Bušić, a polaznici su bili oftalmolozi iz Srednje i Istočne Europe i Azije dok su predavači i voditelji stručnih radionica bili oftalmolozi Klinike za očne bolesti Kliničke bolnice Sveti Duh: dr.sc. Vlatka Brzović Šarić, dr.med., dr.sc. Jurica Predović, dr.med., doc.dr.sc. Mirjana Bjeloš, dr.med., prof.dr.sc. Biljana Kuzmanović Elabjer, prim.dr.med., prof.dr.sc. Damir Bosnar, dr.med., dr.sc. Borna Šarić, prim.dr.med. te doc.dr.sc. Antonio Kokot, dr. med.

Organiziranje ovakvog međunarodnog edukacijskog tečaja na kojem su polaznici upoznati s recentnim spoznajama i tehnološkim dostignućima vezano uz bolesti stražnjeg segmenta oka veliko je priznanje za Kliniku i hrvatsku oftalmologiju općenito. Oduševljeni polaznici, koji će ovdje stečena znanja i vještine pronijeti diljem Europe i Azije, garancija su da će se slični tečajevi organizirati i u budućnosti.

Pogledajte i galeriju slika