U KB "Sveti Duh" sustav za mrežni i putem weba pristup radiološkim i drugim DICOM zapisima u verziji Exa-PACS neovisnoj od operacijskog sustava s kojeg se pristupa

Održan stručni sastanak korisnika web zasnovanog radiološkog PACS sustava u KB "Sveti Duh".

Nakon četiri godine,  ponovo je posjetio KB "Sveti Duh" gospodin Aris Bašić, sada Chief Software Architect Konica Minolta Global HCIT,
10. kolovoza 2017. g. te sa korisnicima dosadašnjeg web podržanog radiološkog sustava Bolnice održao trosatni stručni sastanak povodom nove verzije sustava pod nazivom Exa-PACS od danas uspostavljeog u Bolnici. Ispred Ravnateljstva gosta je u odsutnosti Ravnatelja pozdravila zamjenica ravnatelja, v.d. Ivana Mikačić, dr. med pozvavši prisutne na okrijepu koju je za ovu posebnu priliku organizirala Uprava.

Web radiološki sustav Exa-PACS preuzima radiološke zapise sa uređaja osposobljenih za DICOM zapise u nizu modaliteta - trenutno u našoj bolnici sa 10 uređaja - a u tijeku je konfiguriranje i novih - omogućujući brzi dostup zapisima ovlaštenim korisnicima putem web preglednika iz bilo koje ambulante i lokacije u bolnici potrebne pacijentu neovisno o operacijskom sustavu sa kojeg im se pristupa. Pored drugih inovativnih tehnologija ovaj sustav koristi licenciranu "Zero Footprint" tehnologiju zahvaljujući kojoj ne ostavlja traga na klijentskim uređajima čime doprinosi zaštiti privatnosti u zdravstenom sustavu.

Na satanak su bili pozvani korisnici sustava u Bolnici  - radiolozi, inženjeri medicinske radiologije, neurolozii, patolozi, kirurzi, ginekolozi, gastroenterolozi, otorinolaringolozi, anesteziolozi, oftalmolozi, urolozi,  klinički farmakolozi, pulmolozi, fizioterapeuti, informatičari koji rade na klinici, medicinske sestre i tehničari kao i drugi zainteresirani iz najrazličitijih specijalističkih područja medicine i zdravstvenih struka. Radi zainteresiranih koji mu nisu mogli prisustvovati sastanak je zabilježen i videom koji je u obradi.

Na ovoj poveznici podsjetimo se i radne edukacije održane u ožujku 2013. g.