Prvi puta dana 26. listopada 2015. godine održana nastava Poslijediplomskog specijalističkog studija Oftalmologija i optometrija

Osnivači i polaznici prvog održanog Poslijediplomskog specijalističkog studija Oftalmologija

 

Prvi puta u povijesti, dana 26. listopada 2015. godine, započela je nastava Poslijediplomskog specijalističkog studija Oftalmologija i optometrija u organizaciji Medicinskog fakulteta Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Idejni začetnik i osnivač studija, ujedno je i glavni voditelj studija prof. dr. sc. Mladen Bušić, prim. dr. med., a suvoditelji su prof. dr. sc. Biljana Kuzmanović Elabjer, prim. dr. med. i doc. dr. sc. Damir Bosnar, dr. med. Do ove godine obvezni poslijediplomski specijalistički studij iz oftalmologije i optometrije organizirao je jedino Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Na studij je upisano 9 polaznika, specijalizanata oftalmologije i optometrije na drugoj ili višoj godini specijalizacije. Nastava se izvodi na Klinici za očne bolesti Kliničke bolnice „Sveti Duh“ u Zagrebu, te manji dio na Medicinskom fakultetu Osijek. Glavninu predavača čine djelatnici Klinike, ujedno i nastavnici Medicinskog fakulteta u Osijeku, vrhunski stručnjaci za pojedina subspecijalistička područja oftalmologije i optometrije. Nastava se odvija sukladno „Pravilima za izvedbu poslijediplomskog specijalističkog studija Oftalmologija i optometrija “Medicinskog fakulteta Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Svaki polaznik dobio je na poklon pet sveučilišnih udžbenika Klinike za očne bolesti Kliničke bolnice „Sveti Duh“ u Zagrebu: Seminaria Ophthalmologica, Atlas stražnjega segmenta oka: optička koherentna tomografija i fluoresceinska angiografija, Atlas ultrazvuka: ultrazvučni prikaz patoloških stanja oka i orbite, Atlas ultrazvučne biomikroskopije: ultrazvučni prikaz patoloških stanja prednjega segmenta oka i Pharmacotherapia ophthalmologica koji su ujedno i obvezna literatura potrebna za polaganje ispita.

Vjerujući u uspjeh, ekspertizom i predanošću timskom kliničkom, nastavnom i znanstvenom radu, sljedeće akademske godine očekujemo još veći broj polaznika.

Na slici: osnivači i polaznici Poslijediplomskog specijalističkog studija Oftalmologija i optometrija u organizaciji Medicinskog fakulteta Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku