Poštivanje i provedba Protuepidemijske mjere za zdravstvene ustanove, djelatnike i posjetitelje radi ograničenja i sprečavanja širenja zaraze koronavirusom

Poštovani djelatnici Bolnice, pacijenti, pratitelji pacijenata, posjetitelji i predstavnici poslovnih partnera,

Klinička bolnica „Sveti Duh“, kao zdravstvena ustanova, svi njeni djelatnici te svi posjetitelji i svi pacijenti obvezni su provediti protuepidemijske mjere Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. (Protuepidemijske mjere Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo dostupne su OVDJE*)

Poštujte ograničenje ulaska u Bolnicu posjetitelja pacijentima na bolničkom liječenju te radnika i osoba koje Bolnicu posjećuju iz poslovnih razloga.

Poštujte ograničenja kretanja pacijenata i djelatnika unutar Bolnice.

Poštujte ograničenje razmaka pri svim socijalnim kontaktima radi izbjegavanja bliskog kontakta i prijenosa virusne zaraze.

Pridržavajte se svih općih mjera zaštite pri radu i svakodnevnom životu.

Nikad ne zaboravite i ne zanemarujte pranje i dezinfekciju ruku jer su oni ključni za sprečavanje zaraze i njenog prijenosa na druge osobe.

Gdje god se nalazite ne zaboravite i ne zanemarujte opću obvezu ograničenja kretanja i ograničenja razmaka radi izbjegavanja bliskog socijalnog kontakta.

Kod dolaska u Bolnicu iz bilo kojih neodgodivih razloga obvezno se obratite djelatnicima Bolnice koji vrše nadzor nad ulaskom pacijenata, djelatnika i posjetitelja u Bolnicu u skladu s obvezujućim protuepidemijskim mjerama.

Ne zaboravite da jedino štiteći vlastito zdravlje i poštujući protuepidemijske mjere štitimo zdravlje i život svojih bližnjih i svih nas kao zajednice.