Otvoreno zdravstvo: Primjeri

Sustav prijema pacijenata putem Unity Ubuntu klijenata 12.x u Kliničkoj bolnici "Sveti Duh"

 

Pristup u Središnji sustav za prijam pacijenata u Kliničkoj bolnici "Sveti Duh" putem Ubuntu 12.4 klijenata

 

 

Web Kliničke bolnice "Sveti Duh" izgrađen je koristeći Open Source Drupal 7 Content Management Framework i rad Drupal.hr zajednice koja prevodi na hrvatski jezik njegovo radno sučelje..

 

  

U Kliničkoj bolnici "Sveti Duh", koristeći klijentska računala sa Ubuntu 12.4 ili 13.4, Wine 1.4.1 ili noviji, IBM Personal Communications iSeries Access for Windows Version 5.5 for Windows omogućen je pristup sa sučeljem na db2 u AS400 u kojemu se koriste čćđšž ČĆĐŠŽ od 1.5.2013.  (Na prezentaciji DORS/CLUC 2011 - Z. Papeš - Može li hrvatsko zdravstvo biti otvorenije, štedljivije i mobilnije, izvještavano je o poteškoćama sa emulatorom tn5250 u vezi sa našim znakovima. Naravno neće raditi: macro upute kojima su povezane Word dokumenti, lokalno kroz emulator definirani štampač... pristup za koji je potreban IE najnovije verzije...)

 

 

Gledanje radioloških slika koje pacijent može preuzeti na CD-u ili USB-u u Kliničkoj bolnici "Sveti Duh" i uz koje je isporučen Viztek Viewer Lite, provjereno je moguće i sa Ubuntu platformi, od Ubuntu 10.4 do najnovije 13.4, koristeći Wine.

Jednako je uz pomoć Wine-a na Ubuntuu 13.04 moguće koristiti Philips MxLiteView - ovdje PT/CT dicom serije napravljene u klinici Medicol 2009. g.