Osnovano Društvo ortopedsko-traumatoloških medicinskih sestara/tehničara

U srijedu, 14.rujna 2016.godine u 13 sati održana je Osnivačka skupština Društva ortopedsko-traumatoloških medicinskih sestara/tehničara u velikoj predavaonici KB „Sveti Duh“. Inicijativa je proizašla sa odjela traumatologije KB „Sveti Duh“.

Odaziv medicinskih sestara i tehničara iz drugih ustanova diljem Hrvatske je bio velik i ovim putem koristimo priliku zahvaliti se ravnatelju KB „Sveti Duh“ prof.dr.sc. Mladenu Bušiću, dr.med. što nam je omogućio održavanje Osnivačke skupštine u velikoj predavaonici naše bolnice, te svima onima koji su podržali inicijativu.

Na Osnivačkoj skupštini izglasano je vodstvo Društva. Za predsjednicu Društva imenovana je Karmela Hrastinski, bacc.med.techn.(SB „Akromion“), za dopredsjednicu Dinka Brkljača, ms, bacc.therap.occup.(KB „Sveti Duh“), a za tajnicu Ivana Štefan, bacc.med.techn. (SB „Akromion“).

Smatramo da si imamo puno toga za reći međusobno, razmjenjivati iskustva, prenositi znanja, stručno surađivati, prevenirati, a sve za dobrobit rasta kvalitete zdravstvene njege ortopedsko-traumatoloških bolesnika.

Glavni ciljevi Društva supromicanje struke, profesionalni razvoj unaprjeđenjem znanja i vještina, međusobno povezivanje ortopedsko-traumatoloških medicinskih sestara/tehničara, unaprjeđenje ortopedsko-traumatološke zdravstvene njege, edukacija ortopedsko-traumatoloških pacijenata, prevencija sportskih i traumatoloških ozljeda, suradnja sa primarnom zdravstvenom zaštitom i rehabilitacijskim centrima, objava znanstvenih članaka i novosti iz područja zdravstvene njege ortopedsko-traumatoloških bolesnika, suradnja sa dječjim vrtićima, školama, veleučilištima, sveučilištima, domovima umirovljenika, civilnim društvima, proizvođačima ortopedske opreme.

Ovim putem pozivamo sve ortopedsko-traumatološke sestre, članice HUMSa i one koje će to tek postati na suradnju i zajedničke projekte.

Pogledajte galeriju slika