Obilježen 12. svibnja, Međunarodni dan sestrinstva 2015. g.

Proslava Međunarodnog dana sestrinstva u Kliničkoj bolnici „Sveti Duh“

Međunarodni dan sestrinstva medicinske sestre i tehničari cijelog svijeta obilježavaju 12. svibnja, u spomen na rođenje Florence Nightingale, začetnice modernog sestrinstva.
U Kliničkoj bolnici Sveti Duh u organizaciji Pomoćnice ravnatelja za sestrinstvo, Marine Rukavine provedena je akcija mjerenja krvnog tlaka i GUK-a, te edukacija pacijenata o sigurnosti bolesnika, od 11-13 sati.
Nakon toga smo prigodnom proslavom za medicinske sestre i tehničare obilježili Međunarodni dan sestrinstva, 12. svibnja 2015. god. u 13.00 sati u centralnoj predavaonici. Medicinskim sestrama čestitke su uputili: Marina Rukavina, Pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo KB Sveti Duh, Prof.dr.sc. Mladen Bušić, Ravnatelj KB Sveti Duh, počasna gošća Anica Prašnjak, Predsjednica Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara-medicinskih tehničara (HSSMSMT) i Brankica Grgurić Predsjednica podružnice HSSMSMT. Nakon toga održano je predavanje na temu: „Povijest i sadašnjost medicinskih sestara/tehničara u KB Sveti Duh“, a predavanje je održala Tanja Lupieri. Proslavu je uveličao svojim nastupom pijanista i skladatelj Vitomir Ivanjek.

Tekst: Tanja Lupieri
Foto: Maja Pipić - kolaži fotografija povodom Međunarodnog dana sestrinstva na naslovnici, kolaži 1/9 i 2/9 i fotografije u njima osim: Zlatko Papeš foto 3-9/9 i video isječci

                        