Obilježavanje Svjetskog dana srca u KB „Sveti Duh“ 29. rujna 2016. godine

Dana 29. rujna 2016. godine u KB „Sveti Duh“ obilježen je Svjetski dan srca. Slogan Svjetskog dana srca ove godine je „Pokreni svoj život“.

Akcija je provedena 29. rujna 2016. godine na inicijativu pročelnice Zavoda za bolesti srca i krvnih žila, glavne sestre Klinike za unutarnje bolesti i glavne sestre Zavoda za bolesti srca i krvnih žila, a uz podršku ravnatelja i pomoćnice ravnatelja za sestrinstvo KB „Sveti Duh“.

U atriju bolnice organizirano je u vremenu od 9.00-13.00 h za bolesnike, posjetitelje bolnice kao i za zdravstveno i nezdravstveno osoblje bolnice, mjerenje krvnog tlaka, određivanje vrijednosti glukoze u krvi, mjerenje tjelesne težine, određivanje BMI i na kraju savjet liječnice specijalizantice kardiologije na Zavodu za bolesti srca i krvnih žila. Prisutnima je podijeljen promotivni materijal. U akciji je obuhvaćeno oko 300 sudionika. Akciju su proveli liječnici, medicinske sestre i nastavnice stručnih predmeta s učenicima Medicinske škole Vrapče.

Glavna svrha obilježavanja Svjetskoga dana srca je upozoravanje cjelokupne javnosti na problem kardiovaskularnih bolesti u suvremenom svijetu, s obzirom na njihov utjecaj na sveukupni pobol i smrtnost pučanstva. Isto tako svrha obilježavanja je i educiranje javnosti o mogućnostima sprječavanja kardiovaskularnih bolesti od kojih umire skoro svaka druga osoba u zemljama tzv. zapadne civilizacije. Kardiovaskularne bolesti uzrok su 17,3 milijuna smrti u svijetu godišnje, a u Hrvatskoj su također na vrhu ljestvice smrtnosti, iako je u zadnje vrijeme zahvaljujući razvoju interventne kardiologije taj trend smanjen (47,4% ukupno umrlih).

Prigodom Svjetskoga dana srca čvrsto odlučite krenuti u akciju, kako biste Vi i Vaša obitelj sačuvali i učinili Vaše srce zdravim i tako ostvarili trajni boljitak za Vaše zdravlje.

  • Nahranite Vaše srce.

  • Pokrenite Vaše srce.

  • Volite Vaše srce.

  • I udahnite novu snagu Vašemu život

Zahvaljujemo svim sudionicima akcije i nadamo se da ćemo i nadalje zajednički aktivno sudjelovati u pokretu za bolje zdravlje srca i za stvaranje okruženja koje omogućuje ljudima zdrave životne navike!

Pogledajte i galeriju slika!