ODRŽAN SIMPOZIJ „10 GODINA ZA BUDUĆNOST“

Pod pokroviteljstvom Hrvatskog liječničkog zbora - Hrvatskog društva za hitnu medicinu i u organizaciji Objedinjenog hitnog bolničkog prijema Kliničke bolnice Sveti Duh u Zagrebu je 27. svibnja 2019. godine održan Simpozij „10 godina za budućnost“, a prigodom desete obljetnice rada Objedinjenog hitnog bolničkog prijama.

Kao datum održavanja skupa izabran je Međunarodni dan hitne medicine koji je različitim stručnim događanjima obilježen u više zemalja svijeta. Predavači na simpoziju bili su specijalisti i specijalizanti koji predstavljaju budućnost hitne medicine, a ujedno su i mladi znanstvenici, te su izložili teme svojih doktorskih i stručnih specijalističkih radova. Sudionicima su se uvodno obratili doc.dr.sc. Olivera Majić, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba, prof.dr.sc. Mladen Bušić, ravnatelj KB Sveti Duh, dr.sc. Krešimir Luetić, predsjednik Hrvatske liječničke komore, izv.prof.dr.sc. Višnja Nesek Adam, pročelnica OHBP i Dubravka Ivanić, mag.med.techn., glavna sestra OHBP.

Simpozij je protekao u odličnoj atmosferi i ugodnom druženju, uz razmjenu iskustava iz svakodnevnog rada u području hitne medicine.

Uz skup je izdana „Monografija pisana srcem“ koju su uredili Pročelnica Objedinjenog hitnog bolničkog prijema izv.prof.dr.sc. Višnja Nesek Adam i prof.dr.sc. Mladen Bušić, ravnatelj KB Sveti Duh.

Pogledajte i galeriju slika: