Zavod za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma - znanstvena i nastavna djelatnost, publicistika

Odjel za endokrinologiju, dijabetologiju i bolesti metabolizma Klinike za unutarnje bolesti nastavna je baza Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Osijeku gdje se provodi dodiplomska i poslijediplomska nastava. Na Odjelu se također provodi i stručno osposobljavanje polaznika Srednje medicinske škole te prvostupnika. Odjel je edukacijska jedinica u kojoj se provode specijalistička usavršavanja liječnika i medicinskih djelatnika iz endokrinologije i dijabetologije, kao i drugih područja interne medicine.

Od osnutka Odjela provodi se i znanstvena djelatnost koja se značajno proširila, posebice posljednjeg desetljeća, od kada se, pored domaćih znanstvenih projekta, provode i multicentrična međunarodna znanstvena istraživanja. Sve navedeno rezultiralo je porastom broja objavljenih znanstvenih radova te sudjelovanjem djelatnika Odjela u formiranju smjernica iz područja endokrinologije i dijabetologije. Liječnici Odjela također aktivno sudjeluju na domaćim i inozemnim znanstvenim skupovima.

Centar za mineralni metabolizam i bolesti kalcificiranih tkiva danas je jedan od vodećih centara u Hrvatskoj koji je uključen u dodiplomsku i poslijediplomsku nastavu na Medicinskom fakultetu u Zagrebu i Osijeku, a sudjelujući u velikim znanstveno-istraživačkim projektima stekao je i međunarodni ugled.