Obilježavanje Međunarodnog dana sestrinstva u Kliničkoj bolnici „Sveti Duh“

Medicinske sestre diljem svijeta 12. svibnja slave Međunarodni dan sestrinstva, koji se obilježava na dan rođenja Florence Nightingale, začetnice modernog sestrinstva kao priznate profesije. Tim je povodom prigodna svečanost održana u Kliničkoj bolnici „Sveti Duh“.

Gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić uručio  je ruže medicinskim sestrama i medicinskim tehničarima u znak zahvalnosti na njihovom svakodnevnom trudu i požrtvovnosti u teškim uvjetima pandemije COVID-19 te je pri tome istaknuo kako iz osobnog iskustva zna da medicinske sestre i medicinski tehničari imaju nezamjenjivu ulogu u zdravstvenome sustavu. Prilikom svog govora izrazio je zahvalnost svim medicinskim sestrama i tehničarima na nesebičnosti i požrtvovnosti.

Ravnatelj Kliničke bolnice „Sveti Duh“ Mladen Bušić čestitao je svim medicinskim sestrama i tehničarima njihov dan. Naglasio je da dvadeset i četiri sata tijekom tristo šezdeset i pet dana u godini predano rade i skrbe o pacijentima. Nadodao je da se ponosi njima te izrazio želju da nastave raditi odgovorno i predano kao i do sada.

Pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Sanja Ljubičić zahvalila je gospodinu gradonačelniku, svim uzvanicima i ravnatelju Bolnice na njihovu doprinosu upriličenju svečanosti Međunarodnog dana sestrinstva. Medicinskim sestrama i tehničarima zahvalila je na hrabrosti i profesionalnom radu u ovim, za njih, nadasve izazovnim vremenima.

Povodom Međunarodnog dana sestrinstva, u večernjim satima, vodeni zastor zagrebačkih fontana u Ulici Hrvatske bratske zajednice zasvijetlio je u čast medicinskim sestrama i tehničarima. Na svjetlećim površinama vodenih zastora fontana izmjenjivali su se mnogobrojni prizori iz svakodnevnog rada medicinskih sestara i tehničara Kliničke bolnice „Sveti Duh“, što su u nazočnosti zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića naše medicinske sestre i tehničari uz ravnatelja Bolnice Mladena Bušića popratili velikim pljeskom.

pogledajte i galeriju slika