BOŽIĆNA ČESTITKA

Poštovane kolegice i kolege,

djelatnice i djelatnici

Kliničke bolnice "Sveti Duh",

U vrijeme kada smo suočeni s pandemijom neslućenih razmjera, koja na globalnoj razini mijenja način života svih nas, ovaj Božić dočekujemo s posebnom nadom da ćemo se uskoro moći vratiti punini života kakvim smo do sada živjeli. U godini ugroze zdravlja sviju nas i ugroze cjelokupnog života zajednice kakvog poznajemo, nalazimo se doslovno na prvoj crti borbe protiv te iste ugroze.

Naša je Bolnica, koja ima izvrsne liječnike, najbolje medicinske sestre i tehničare te ostalo stručno kvalificirano zdravstveno i nezdravstveno osoblje, s ponosom to ističem, kao dio Zagrebačkog i jedinstvenog solidarnog zdravstvenog sustava Republike Hrvatske, 24 sata dnevno uključena u borbu protiv Covida-19, kako na lokaciji matične Bolnice posebnom organizacijom svih sastavnica Bolnice, tako i u onim suradnim ustanovama kojima smo ustupili uređaje i stavili na raspolaganje naše djelatnike, od Klinike za Infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“, preko Kliničke bolnice Dubrava pa sve do Opće bolnice Čakovec. Najljubaznije se zahvaljujem svim djelatnicima Kliničke bolnice „Sveti Duh“ na nesebičnom doprinosu našoj zajedničkoj borbi u kojoj očekujem vrlo skoru pobjedu.

U istoj godini svjedoci smo i završetka najkapitalnijeg objekta u povijesti Bolnice, Dnevne bolnice s podzemnom garažom koju smo izgradili i opremili zahvaljujući sinergiji našeg vlasnika i osnivača Grada Zagreba i njegove tvrtke Zagrebački holding, Ministarstva zdravstva i Ministarstva regionalnog razvitka i Europskih fondova te Europske Unije. Uvjeren sam da ćemo po završetku recentne epidemije ponovo aktivirati sve sada reducirane elektivne djelatnosti, te u vrhunskim uvjetima s najmodernijom tehnologijom kontinuirano nastaviti pružati zdravstvene usluge našim pacijentima i u 217. godini postojanja Kliničke bolnice „Sveti Duh“.

Svima Vama, kao i Vašim najmilijima, od srca želim Čestit Božić i svako dobro u novoj godini.

ravnatelj Kliničke bolnice „Sveti Duh“
prof.dr.sc. Mladen Bušić, prim.dr.med.