Medicinska knjižnica - Probni pristup e - izvorima

Obavještavamo vas da je za hrvatsku akademsku i znanstvenu zajednicu otvoren probni pristup na:

 

  • CINAHL Plus with Full Text (više od 770 časopisa u punom tekstu s područja sestrinstva) Academic Search Ultimate, Business Source Ultimate, Sociology Source Ultimate ( EBSCO) - pristup do 22. siječnja 2018. god.  Više

      

              Švicarski izdavač Karger Publishers otvorio je probni pristup na 22 naslova iz zbirke časopisa Karger eJournal Collection. Zbirka sadrži više od 100 naslova časopisa iz biomedicine, zdravstva i srodnih područja u razdoblju od 1988. god.

 

          Annual Reviews (neprofitna organizacija osnovana 1932.) objavljuje kritičke osvrte na istraživanja u području 46 znanstvenih disciplina u okviru društvenih i prirodnih znanosti te biomedicine i zdravstva.

           

  •  eBook Academic Collection - pristup do 31. 12. 2016. god.

            U zbirci se može pronaći gotovo 150 000 e - knjiga vodećih svjetskih sveučilišnih nakladnika. Zbirku pretražiti na poveznici  EBSCOhost Weba. eBook Academic Collection (EBSCOhost) nalazi se na samom koncu popisa dostupnih baza

                podataka.

  • Oxford Journals - pristup do 4. prosinca 2016. god.

            U zbirci se može pronaći preko 300 naslova istraživačkih i akademskih časopisa Oxford Journals koji pokrivaju područja medicinu i zdravstvo, prirodnih, društvenih i humanističkih znanosti.

            Pristup se ostvaruje s bolničkih računala. Ovdje pregledajte popis časopisa i upute za korištenje zbirke.

 

  •  BMJ Best Practice - pristup u organizaciji naše Knjižnice od 15. svibnja do 30. lipnja 2015. god. Pristup je produžen do 3. srpnja 2015. god.

     

          

         

Probni pristup u bazu kliničkih smjernica BMJ Best Practice ostvaruje se putem IP adrese naše ustanove na poveznici http://bestpractice.bmj.com/. Za korištenje mobilne aplikacije izvan dosega IP adrese svaki korisnik s računala unutar IP raspona treba otvoriti besplatan korisnički račun, a zatim u BMJ Best Practice mobilnoj aplikaciji (Android i iOS) prijavom na isti korisnički račun aktivirati aplikaciju za neometano korištenje i na daljinu. Detaljne upute kako koristiti platformu potražite na BMJ Best Practice user guide.

ProQuest Hospital Collection zbirka je publikacija oblikovana za zdravstvene djelatnike, bolničke uprave, pacijente i njihove obitelji. Zbirka sadrži pet baza podataka : Proquest Family Health, Proquest Health & Medical Complete, Proquest Health Management, Proquest Nursing & Allied Health Source i Proquest Psychology Journals. U zbirci se nalazi više od 5 milijuna publikacija, uključujući pune tekstove više tisuća stručnih i znanstvenih časopisa iz područja biomedicine.

  •  DynaMed i MEDLINE with Full Text - pristup u organizaciji nase Knjiznice od 1. 10. do 1. 12. 2008. Produžen pristup do 1. veljače 2009. zbog uspješne prezentacije baza EBSCO na našim intranet stranicama.

Baza DynaMed je namijenjena kliničarima. Kreirana od "liječnika za liječnike" i druge zdravstvene djelatnike u području zdravstvene skrbi. DynaMed pokriva oko 3000 različitih tema. Baza se dnevno dopunjuje iz sadržaja preko 500 medicinskih časopisa i bazom recenziranih (preglednih) medicinskih dokaza. Svakom članku, koji se uzima u obzir, vrednuje se njegova klinička relevantnost i znanstvena točnost. Baza je organizirana tako da vrlo brzo možete dobiti odgovor na vaše kliničko pitanje.

DynaMed comparisons - pdf

EBSCO MEDLINE with Full Text pokriva 1117 časopisa u punom tekstu koji su indeksiranih u Medline bazi podataka. Nakon što upišite ključnu riječ u polje za pretraživanje obavezno potražite kvadratić u kojem ćete označiti da želite puni tekst (Full Text) radova dobivenih pretraživanjem. EBSCO MEDLINE with Full Text pokriva 1117 naslova časopisa u punom tekstu od ukupno 4978 indeksirani u Medline bazi podataka.