EBSCO Discovery Service

EBSCO Discovery Service logo

EBSCO Discovery Service (EDS) je sučelje za objedinjeno pretaživanje svih baza podataka s nacionalnom licencom i baza podataka koje pojedina sveučilišta plaćaju iz vlastitih sredstava. EDS mogu koristiti pripadnici sveučilišne zajednice i znanstvenih institucija. Pristup se ostvaruje putem IP adrese naše ustanove (bolnička računala), a preko Portala elektroničkih izvora za hrvatsku akademsku i znanstvenu zajednicu (NSK). U polje za pretraživanje upišite primjerice ključnu riječ kidney disease, označite kvadratiće cijeloviti tekst i recenzirani, a zatim kliknite na pretraži. Pretraživanje možete ograničiti na datum publikacije, vrstu izvora, predmet i sl.

Korištenje EDS-a omogućeno je s bolničkih računala i logiranjem AAI@Edu.Hr identitetom za veću dostupnost bazama podataka s nacionalnom licencom i pretraživanje izvan sustava. Ovdje na padajućem izborniku odaberite AAI@EduHr - Croatian Research and Education Federation, kliknite na

  • Autentikacijska i autorizacijska infrastruktura sustava znanosti i visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj, upišite službenu e-adresu  @kbsd.hr i zaporku te odaberite EBSCO Discovery Service.